Autor: | neznámý |
Datum přidání | 21.09.2010 |
Druh receptu | Zákusek |
Doba přípravy surovin: |
10 min |
Doba vaření: | 60 min |
Počet porcí: | 10 ks |
Přibližná cena: | 60 Kč |
Chuť: | |
Cena: | |
Obtížnost: | |
Přidat vlastní foto
|
Korpus:
Náplň:
Na dohotovení:
Kokosový cukr
Kokosový cukr
Madeta Jihočeské máslo
Obsah tuku: 82%
Tradiční české máslo
Máslo
Cukr moučka
Cukr práškový
Uvetta Sultanina
Rozinky, bezlepkové, bio.
Rozinky Suntree
Rozinky, nesířené - sušené ovoce
10 čerstvých vajec
Vejce nosnic v klecích. I. třída jakosti - vejce čerstvá A.
6 čerstvých vajec
Čerstvé vejce nosnic v klecích. Jakostní třída: I. třída jakosti -…
Bílkoviny | Sacharidy | Tuky | Energetická hodnota | |
1 porce | 14,81 g | 50,49 g | 18,97 g | 1 779,98 kJ (425 kcal) |
celkově | 148,12 g | 504,85 g | 189,67 g | 17 799,75 kJ (4251 kcal) |
Hodnoty jsou pouze orientační.
Z ingrediencí na korpus připravíme vláčné těsto, které necháme v chladu odpočinout. Kousek těsta si odložíme stranou (na mřížku), zbylým těstem vyložíme zapékací koláčovou formu o průměru 22 cm. V míse rozmícháme tvaroh s vejci, cukrem, vanilkou, citronovou šťávou i kůrou. Vmícháme rozinky a nalijeme na těsto. Povrch pokryjeme tenkými plátky citronu obalenými v cukru. Z odloženého těsta vytvoříme na povrchu koláčku mřížku a celé posypeme mandlovými lupínky. Vložíme do předem vyhřáté trouby a pečeme ZVOLNA! - asi 150 -160°C (při vyšší teplotě by koláč vyběhl) přibližně 1 hodinu.
Jéé, to vypadá luxusně, kde vzít ten čas, abych to vyzkoušela. Dávám si do oblíbených, snad to někdy vyzkouším. (Musela jsem polknout)
Koláč je výborný, doporučuji upéct....
Ty plátky budou bez kůry??
Navrchu budou jen kolečka citronu,cukr a mandl.lupínky?Vypadá to,jako když tam je těsto.
Zkoušela jsem a je výborný :) příště možná nedám navrch plátky citrónu. Měla jsem nějaký moc kyselý :D
Koláč je opravdu výborný. Určitě ho budu péct častěji!
citronem jsem nešetřila, použila jsem třtinový cukr ... a byla to lahoda :)
Přidat komentář