Autor: | neznámý |
Datum přidání | 29.07.2012 |
Druh receptu | Zákusek |
Doba přípravy surovin: |
45 min |
Doba vaření: | 35 min |
Počet porcí: | 10 ks |
Přibližná cena: | neuvedena |
Chuť: | nehodnoceno |
Cena: | nehodnoceno |
Obtížnost: | nehodnoceno |
Přidat vlastní foto
|
Těsto:
Madeta Jihočeské máslo
Obsah tuku: 82%
Tradiční české máslo
Máslo
Olešnický tvaroh jemný
Olešnický tvaroh jemný. Sušina 23%, tuk 2%.
Biotrend Bio citróny
Bio citróny, odrůda: Primofiore, kategorie: 5, jakost: 1
10 čerstvých vajec
Vejce nosnic v klecích. I. třída jakosti - vejce čerstvá A.
6 čerstvých vajec
Čerstvé vejce nosnic v klecích. Jakostní třída: I. třída jakosti -…
Bílkoviny | Sacharidy | Tuky | Energetická hodnota | |
1 porce | 8,60 g | 28,18 g | 14,59 g | 1 169,48 kJ (279 kcal) |
celkově | 85,99 g | 281,82 g | 145,92 g | 11 694,79 kJ (2793 kcal) |
Hodnoty jsou pouze orientační.
Formu na koláč vymažeme máslem a vysypeme moukou. V misce si smícháme všechny sypké suroviny na těsto, dále přidáme vejce, rozpuštěné máslo (část si necháme na potření mřížek) a opět promícháme. Pomalu přiléváme vodu a vypracujeme koláčové nelepivé vláčné těsto. Část z těsta oddělíme na mřížky. V jiné menší misce si smícháme tvaroh s ostatními surovinami a důkladně promícháme. Těstem vyložíme formu, kterou potřeme tvarohem. Posypeme mandlovými lupínky a plátky dužniny z citrónu. Citrón si nakrájíme na plátky a jednotlivá kolečka zbavíme slupky. Na konec koláč pokryjeme mřížkou. Těsto si vyválíme a nakrájíme na proužky. Jednotlivé mřížky potřeme zbylým máslem. Pečeme v předehřáté troubě na 190 stupňů zhruba 45 minut, záleží na typu trouby.
Přidat komentář