Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Cizrna s kapustou na indický způsob
Autor: neznámý
Datum přidání 26.09.2012
Druh receptu Oběd, Večeře
 
Doba přípravy
surovin:
neuvedena
Doba vaření: 40 min
Počet porcí: 5 ks
Přibližná cena: neuvedena
Chuť: nehodnoceno
Cena: nehodnoceno
Obtížnost: nehodnoceno
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

  • 300 g cizrny
  • 1/4 hlávky kapusty
  • 2 papriky
  • 2 jarní cibulky
  • 2 stroužky česneku
  • čerstvý zázvor
  • sladká paprika, drcený kmín, mletý koriandr
  • slunečnicový olej za studena lisovaný (v tmavé láhvi)
  • sůl podle chuti

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Výživové hodnoty

  Bílkoviny Sacharidy Tuky Energetická hodnota
1 porce 13,08 g 32,63 g 9,34 g 1 131,89 kJ (270 kcal)
celkově 65,40 g 163,16 g 46,68 g 5 659,44 kJ (1352 kcal)

Hodnoty jsou pouze orientační.

Postup přípravy

Propranou cizrnu namočíme přes noc. Jarní cibulku osmahneme na slunečnicovém oleji, přisypeme zcezenou cizrnu a na kostičky pokrájené brambory. Poprášíme sladkou paprikou, přidáme kmín, koriandr a zalijeme horkou vodou. Jakmile přivedeme k varu, oheň ztlumíme a vaříme pozvolna pod pokličkou. Dále postupně přidáváme zeleninu podle doby vaření, nejdříve přidáme papriku a poté až kapustu. Zázvor a česnek si nastrouháme na jemném struhadle a vmícháme společně se solí až na úplný závěr.  


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

Nebyly nalezeny žádné komentáře k receptu.

Nejnovější články

Bude úspěch nebo rozčarování?

Některé pobuřuje, některé děsí a někdo je velmi spokojený... O čem, že je to…

16.10. byl SVĚTOVÝ DEN VÝŽIVY

Světový den výživy připomíná právo na kvalitní jídlo pro všechny bez rozdílu.

Monitoring dietární expozice roku 2024

Systém monitorování zdravotního stavu obyvatelstva ČR ve vztahu k životnímu…

Další zajímavé recepty