Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Cizrna s rýží
Autor: neznámý
Datum přidání 15.12.2014
Druh receptu Oběd, Večeře
 
Doba přípravy
surovin:
120 min
Doba vaření: 40 min
Počet porcí: 5 ks
Přibližná cena: neuvedena
Chuť: nehodnoceno
Cena: nehodnoceno
Obtížnost: nehodnoceno
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

  • cizrna - římský hrách (větší hrnek)
  • 3 velká rajčata
  • 2 velké mrkve
  • 1 cibule
  • 2 papriky červené
  • pálivá paprika sušená
  • zeleninový vývar (postačí podlít vodou)
  • sůl
  • olej
  • pepř (dávám přednost čerstvě mletému)
  • lžička protlaku (nemusí být)
  • v období levné zeleniny můžete přidat: lilek, tykev, dýni...
  • příloha rýže (můžeme zkombinovat s bulgurem)

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Výživové hodnoty

  Bílkoviny Sacharidy Tuky Energetická hodnota
1 porce 15,55 g 77,74 g 5,17 g 1 792,22 kJ (428 kcal)
celkově 77,74 g 388,72 g 25,87 g 8 961,10 kJ (2140 kcal)

Hodnoty jsou pouze orientační.

Postup přípravy

Cizrnu přes noc namočíme. Druhý den povaříme v papiňáku se špetkou soli (nemusíme v papiňáku, ale trvá to déle). Zeleninu nakrájíme na malé kousky a dáme na olej lehce orestovat, přidáme ostrou papriku, pepř a promícháme. Přidáme cizrnu, podlijeme vývarem, dodáme lžičku protlaku a necháme 40 minutek dusit. Podáváme s uvařenou rýží.


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

Nebyly nalezeny žádné komentáře k receptu.

Nejnovější články

Vánočky s dTestem

Vánočky určitě patří na vánoční stůl. Ne každý ji umí nebo má čas si ji upéct.…

Šťastné a veselé VÁNOCE!

Vám všem, kteří nás podporujete používáním aplikace FÉR potravina, přispíváte…

Jak si vybrat rybu

Pořád u vás ještě vítězí ryba, bramborový salát a rybí polévka? Poradíme jak…

Další zajímavé recepty