Autor: | neznámý |
Datum přidání | 12.10.2012 |
Druh receptu | Oběd, Večeře |
Doba přípravy surovin: |
neuvedena |
Doba vaření: | 40 min |
Počet porcí: | 6 ks |
Přibližná cena: | neuvedena |
Chuť: | nehodnoceno |
Cena: | nehodnoceno |
Obtížnost: | nehodnoceno |
Přidat vlastní foto
|
Cizrna Horeca
Luštěnina cizrna
Sůl s jodem Tesco Value
Jedlá sůl s jodem vakuová
Biotrend Bio citróny
Bio citróny, odrůda: Primofiore, kategorie: 5, jakost: 1
Paprika sladká mletá Vitana
Paprika sladká mletá
Bílkoviny | Sacharidy | Tuky | Energetická hodnota | |
1 porce | 19,89 g | 54,06 g | 5,74 g | 1 486,41 kJ (355 kcal) |
celkově | 119,34 g | 324,36 g | 34,44 g | 8 918,45 kJ (2130 kcal) |
Hodnoty jsou pouze orientační.
Propranou cizrnu si přes noc namočíme. Druhý den cizrnu vlijeme do cedníku a vodu slijeme. Ve vyprázdněném a suchém hrnci orestujeme obě cibulky na slunečnicovém oleji. Stáhneme z ohně a poprášíme sladkou paprikou. Mícháme dokud nám nepustí barvu. Poté přisypeme cizrnu a zalijeme horkou vodou asi 1 cm nad povrch. Do hrnce dále přidáme provensálské koření a přivedeme k varu. V této fázi ještě nesolíme. Do malého hrnce nasypeme ovesné vločky, zalijeme větším množství vody a necelých 10 minut povaříme. K cizrně po 15 minutách od bodu varu přidáme na kostičky pokrájenou petržel. Vše vaříme do změknutí. Asi polovinu uvařené cizrny přendáme do robotu s noži a rozmixujeme, hladkou směs vrátíme zpět do hrnce. Dále rozmixujeme ovesné vločky a podle potřeby zahustíme omáčku. Vše přivedeme k varu. Dochutíme solí a citrónovou šťávou a už nevaříme.
Přidat komentář