Autor: | neznámý |
Datum přidání | 10.07.2012 |
Druh receptu | Oběd, Snídaně, Svačina, Večeře |
Doba přípravy surovin: |
60 min |
Doba vaření: | 25 min |
Počet porcí: | 15 ks |
Přibližná cena: | neuvedena |
Chuť: | nehodnoceno |
Cena: | nehodnoceno |
Obtížnost: | nehodnoceno |
Přidat vlastní foto
|
Madeta Jihočeské máslo
Obsah tuku: 82%
Tradiční české máslo
Máslo
Mouka žitná chlebová
Mlýnský obilný výrobek
Farina Senza Glutine Kukuřičná mouka
Kukuřičná mouka, bezlepková, BIO.
Sůl s jodem Tesco Value
Jedlá sůl s jodem vakuová
Pohankové lupínky
Extrudovaný výrobek
Bílkoviny | Sacharidy | Tuky | Energetická hodnota | |
1 porce | 4,07 g | 32,77 g | 4,77 g | 799,04 kJ (191 kcal) |
celkově | 61,04 g | 491,61 g | 71,56 g | 11 985,66 kJ (2863 kcal) |
Hodnoty jsou pouze orientační.
V misce si smícháme všechny sypké suroviny. Přilijeme rozpuštěné máslo a opět promícháme. Uprostřed si vytvoříme důlek, do kterého rozdrobíme droždí. Zalijeme trochou vody a za stálého míchání droždí rozpustíme. Dále pomalu přiléváme vodu a postupně zapracováváme po stranách mouku do těsta. Vytvoříme měkčí těsto. Z těsta tvarujeme houstičky, které vyskládáme na pečícím papírem vyložený plech. Housky necháme vykynout v teplé místnosti cca 45 minut, i déle. Vykynuté housky lehce potřeme olivovým olejem a posypeme podle chuti - slunečnicovými, sezamovými, lněnými semínky nebo mákem. Pečeme v předehřáté troubě na 200 stupňů, po 10 minutách troubu zeslabíme na 180 stupňů a dopečeme.
Přidat komentář