Autor: | neznámý |
Datum přidání | 19.08.2012 |
Druh receptu | Oběd, Večeře |
Doba přípravy surovin: |
30 min |
Doba vaření: | 60 min |
Počet porcí: | 3 ks |
Přibližná cena: | neuvedena |
Chuť: | nehodnoceno |
Cena: | nehodnoceno |
Obtížnost: | nehodnoceno |
Přidat vlastní foto
|
Madeta Jihočeské máslo
Obsah tuku: 82%
Tradiční české máslo
Máslo
Rýže natural
Rýže dlouhozrnná natural
Sůl s jodem Tesco Value
Jedlá sůl s jodem vakuová
Arax Rýže basmati
Rýže basmati
Olio extra vergine di oliva
Extra panenský olivový olej
Olio di sansa di oliva
Olivový olej z pokrutin
Bulgur Arax
Drcená pšenice
Propranou rýži zalijeme vodou k poměru 1:2 a uvaříme podle časového návodu uvedeného na obalu na mírném ohni. Každý druh rýže potřebuje na změknutí jinou dobu vaření, konkrétně neloupaná rýže se vaří o dost déle než bílá rýže a potřebuje o něco více vody. V jiném menším hrnci uvaříme propraný bulgur s celými listy libečku. Bulgur vaříme též na mírném ohni, postačí mu necelých 15 minut varu, poté necháme dojít pod pokličkou. V dalším hrnci osmahneme pórek na olivovém oleji, přidáme růžičky brokolice, pokrájenou mrkev, sůl a zalijeme vodou. Dusíme pod pokličkou. Asi po 8 minutách přidáme kapustu, koriandr, bazalku a provensálské koření. Dále si připravíme jíšku. Na pánvi rozpustíme máslo, které poprášíme moukou. Vařečkou promačkáváme dokud nám neztmavne. Hotovou jíškou zahustíme podušenou zeleninu. Podáváme s kopečkem rýže a bulguru a sezónní zeleninou.
Přidat komentář