Autor: | neznámý |
Datum přidání | 25.06.2010 |
Druh receptu | Oběd, Večeře |
Doba přípravy surovin: |
10 min |
Doba vaření: | 100 min |
Počet porcí: | 4 ks |
Přibližná cena: | neuvedena |
Chuť: | |
Cena: | |
Obtížnost: | |
Přidat vlastní foto
|
Madeta Jihočeské máslo
Obsah tuku: 82%
Tradiční české máslo
Máslo
Smetana 12%
Smetana 12%. Obsah tuku min. 12%. Tepelně ošetřeno UHT záhřevem.
10 čerstvých vajec
Vejce nosnic v klecích. I. třída jakosti - vejce čerstvá A.
6 čerstvých vajec
Čerstvé vejce nosnic v klecích. Jakostní třída: I. třída jakosti -…
Bílkoviny | Sacharidy | Tuky | Energetická hodnota | |
1 porce | 27,12 g | 37,23 g | 27,73 g | 1 712,60 kJ (409 kcal) |
celkově | 108,48 g | 148,94 g | 110,94 g | 6 850,40 kJ (1636 kcal) |
Hodnoty jsou pouze orientační.
Syrovou brokolici očistíme a rozdělíme na růžičky. Jestliže máme mraženou brokolici, není potřeba ji předem spařit horkou vodou. V misce si mezitím připravíme smetanový základ. Smícháme smetanu, vajíčko a nastrouhaný sýr a osolíme. Zapékací misku vymažeme máslem. Rovnoměrně do ní rozmístíme jednotlivé růžičky, které pokryjeme smetanovou směsí. Pečeme v předehřáté troubě dozlatova. Můžeme podávat samotné, s uvařenými brambory nebo jako přílohu k masu.
Zkusila jsem, mám ráda brokolici, je to výborné.
Mňamka, doporučuji. Já jsem zapekla brokolici i s cuketou.
Přidat komentář