Autor: | Martin Vozka |
Datum přidání | 24.08.2014 |
Druh receptu | Oběd, Večeře |
Doba přípravy surovin: |
10 min |
Doba vaření: | 10 min |
Počet porcí: | 4 ks |
Přibližná cena: | neuvedena |
Chuť: | nehodnoceno |
Cena: | nehodnoceno |
Obtížnost: | nehodnoceno |
Přidat vlastní foto
|
Olio extra vergine di oliva
Extra panenský olivový olej
Olio di sansa di oliva
Olivový olej z pokrutin
Bílkoviny | Sacharidy | Tuky | Energetická hodnota | |
1 porce | 0,66 g | 28,03 g | 2,79 g | 610,35 kJ (146 kcal) |
celkově | 2,63 g | 112,10 g | 11,17 g | 2 441,40 kJ (583 kcal) |
Hodnoty jsou pouze orientační.
Dýni nakrájíme celou na kostky (pokud je starší, tak oloupeme a vyndáme semínka), cibuli i mrkev taky na kostky. Uvaříme v osolené vodě, rozmixujeme dohladka. Nastouháme tak 1/2 muškátového oříšku, nebo 1 čl skořice. Chvilku ještě provaříme. Nazdobíme petrželkou nebo jarní cibulkou...
Můžeme přidat i olivový olej, ale nemusí být. Pokud ho přidáme, nejlépe ne do hrnce, ale až do polévky na talíři.
Přidat komentář