Autor: | neznámý |
Datum přidání | 18.07.2010 |
Druh receptu | Oběd, Svačina, Večeře |
Doba přípravy surovin: |
10 min |
Doba vaření: | 80 min |
Počet porcí: | 3 ks |
Přibližná cena: | neuvedena |
Chuť: | nehodnoceno |
Cena: | nehodnoceno |
Obtížnost: | nehodnoceno |
Přidat vlastní foto
|
Madeta Jihočeské máslo
Obsah tuku: 82%
Tradiční české máslo
Máslo
Sůl s jodem Tesco Value
Jedlá sůl s jodem vakuová
Olio extra vergine di oliva
Extra panenský olivový olej
Olio di sansa di oliva
Olivový olej z pokrutin
Rajčata Cherry červená
Kulatá. Jakost I.
Paprika sladká mletá Vitana
Paprika sladká mletá
Gemüse Bouillon Zeleninový vývar
Zeleninový vývar, bez přídavku droždí, s 10,7% zeleniny
Bílkoviny | Sacharidy | Tuky | Energetická hodnota | |
1 porce | 20,87 g | 40,12 g | 23,06 g | 1 584,45 kJ (378 kcal) |
celkově | 62,61 g | 120,35 g | 69,17 g | 4 753,35 kJ (1135 kcal) |
Hodnoty jsou pouze orientační.
Fazole propláchneme, přes noc namočíme a vaříme nejlépe v papiňáku do měkka asi 15 minut. Na olivovém oleji opečeme jarní cibulku. Přidáme kostku zeleninového bojónu, nastouhanou mrkev, na kousky pokrájená rajčata, okořeníme a povaříme. Na závěr přisypeme uvařené fazole, zamícháme a nasypeme do máslem vymazané zapékací mísy. Pečeme v předehřáté troubě necelou hodinu. Těsně před dopečením posypeme sýrem. Brokolici uvaříme nejlépe na páře a podáváme jako přílohu.
Jídlo bylo moc dobré, jen jsem to vylepšila kuřecím masem :-) Bujony nedávám,protože je nepoužívám - zbytečnost. Fazole z konzervy a rajčata také. Hned byl recept rychlejší ;-) Vynechala jsem brokolici a dali si to jen s tmavým chlebem. Ještě si někdy tuto dobrotu uděláme :-)
Přidat komentář