Autor: | Frodik |
Datum přidání | 16.09.2011 |
Druh receptu | Oběd, Svačina, Večeře |
Doba přípravy surovin: |
15 min |
Doba vaření: | 35 min |
Počet porcí: | 2 ks |
Přibližná cena: | neuvedena |
Chuť: | |
Cena: | |
Obtížnost: | |
Přidat vlastní foto
|
Bílkoviny | Sacharidy | Tuky | Energetická hodnota | |
1 porce | 3,02 g | 14,83 g | 0,33 g | 298,71 kJ (71 kcal) |
celkově | 6,04 g | 29,66 g | 0,65 g | 597,41 kJ (143 kcal) |
Hodnoty jsou pouze orientační.
Fazole namočené přes noc uvaříme v menším hrnci zalité čerstvou vodou doměkka. V jiném větším hrnci na másle orestujeme cibulku s mrkví, tu přidáme k cibuli o něco déle. Poprášíme sladkou paprikou a zalijeme vodou a povaříme. Zcezené fazole rozmixujeme a vlijeme do hrnce k mrkvi. Přidáme sůl, prolisovaný česnek, majoránku a kmín. Vše dohromady ještě povaříme, aby se nám všechno spolu chuťově propojilo .
Můžeme podávat s kopečkem zakysané smetany.
Fajn, připravím si polévku v novém mixérku vitamixovi. :-D
vyborna
Moc dobrá polévka. Uvařím znovu.
ak som dobre porozumela receptu, vodu z uvarenej fazule zlejete a nepoužijete ako vývar v polievke? Je to kvôli tomu, aby fazuľa nenafukovala?
Výborný recept. Ode dneška moje nejoblíbenější polévka. =)
Zajímavé. Vyzkouším. Bude chyba, když fazole nerozmixuji? Prý se tím ničí vitamíny.
Opravdu vynikající polévka! :-)
Mrkev nic nezkazí, říkala jedna paní a měla pravdu. Já mrkev najemno nastrouhám a dám ji na začátku vaření do fazolí (i celer a petržel pokud mám). Fazole nemixuji a nevadí to. Používám 1/2 sáčku, tj. 250 fazolí. Mletou papriku nedávám a ani kmín. Majoránku rozemnu v prstech. Po vypnutí plotýnky přidám něco octa, aby to nebylo kyselé a zvýraznila se chuť ingrediencí.
I do klasického guláše dávám něco najemno nastrouháné mrkve, hned po orestování masa.
Chybí mi ve výčtu:"Ingredience:" máslo a cibulka.
Tak máslo obvykle doma asi máte a cibule v ingrediencích napsaná je...
Máslo mi dnes dopoledne došlo (50 g) a přidal jsem asi na mrkev a cibuli asi 50 g sádla - combination. Cibule nená cibulka. TÍM JSEM PROZRADIL CO DNES DĚLÁM. Vylepšil jsem vaření fazolí, že jsem do nich přidal zbytek kůže ze slaniny, co jsem měl v lednici.
Někdo mi před časem řekl, že vařím jako pejsek a kočička z té pohádky od Čapka. Mě to neva ...
Akorát nevím, zda tam mám přidat sušený list vavřínu? On se do luštěninových polévek občas přidává. Na poslednách 7 minut jsem ho tam přece hodil.
Přidat komentář