Autor: | neznámý |
Datum přidání | 17.02.2011 |
Druh receptu | Oběd, Večeře |
Doba přípravy surovin: |
15 min |
Doba vaření: | 45 min |
Počet porcí: | 2 ks |
Přibližná cena: | neuvedena |
Chuť: | |
Cena: | |
Obtížnost: | |
Přidat vlastní foto
|
Madeta Jihočeské máslo
Obsah tuku: 82%
Tradiční české máslo
Máslo
Paprika sladká mletá Vitana
Paprika sladká mletá
Bílkoviny | Sacharidy | Tuky | Energetická hodnota | |
1 porce | 3,95 g | 13,85 g | 17,62 g | 955,58 kJ (228 kcal) |
celkově | 7,89 g | 27,71 g | 35,24 g | 1 911,15 kJ (456 kcal) |
Hodnoty jsou pouze orientační.
Na másle si osmahneme nadrobno pokrájenou cibulku, přidáme na kousky nakrájenou hlívu, papriku a lehce osmahneme. Stáhneme z ohně, přidáme sladkou papriku, kmín, poprášíme hladkou moukou. Vrátíme zpět na oheň a asi dvě minutky ještě restujeme. Poté zalijeme vodou, osolíme, přidáme bylinky a krátce podusíme do změknutí. Podáváme nejlépe s bramborovými knedlíky ze špaldových otrub.
Hlíva je poměrně rychle měkká.
Moc dobré, pochutnala jsem si. Není to náročné vůbec. Jen mi tam, chybělo množství vody kolik a té hlívy a kolik másla. Tak jsem koupila dva trsy a k tomu čtyři jednotlivých houbiček. Udělala jsem si to s těstovinou a místo másla použila sádlo. Báječné jídlo,mňam.
Zajímavé (v dobrém slova smyslu) :)
Byl skvělý...s bulgurem i s brambory;o)
Tenhle gulášek z hlívy prostě miluju! :o)
Měl jsem a oblizoval jsem se... jinak to nejde napsat :-)
Dnes jsem připravila hlívový guláš podle tohoto receptu. Přílohou byly těstoviny z pšenice Samolina. Všem chutnalo.
Jednou jsem tento recept uvařila a milovala mě za to celá rodina :) od té doby se to stalo naší specialitou a nebojím se guláš z hlívy ukuchtit i když přijde návštěva :)
Přidat komentář