Autor: | Jana |
Datum přidání | 30.12.2012 |
Druh receptu | Oběd, Večeře |
Doba přípravy surovin: |
10 min |
Doba vaření: | 20 min |
Počet porcí: | 2 ks |
Přibližná cena: | 120 Kč |
Chuť: | |
Cena: | |
Obtížnost: | |
Přidat vlastní foto
|
Sůl s jodem Tesco Value
Jedlá sůl s jodem vakuová
Olio extra vergine di oliva
Extra panenský olivový olej
Olio di sansa di oliva
Olivový olej z pokrutin
Concentrato di Pomodoro
Rajčatová pasta. Sterilováno
Rajčatový protlak albert Quality
Rajčatový protlak zahuštěný. Pasterováno. Na 100 g protlaku bylo…
Paprika sladká mletá Vitana
Paprika sladká mletá
Bílkoviny | Sacharidy | Tuky | Energetická hodnota | |
1 porce | 14,62 g | 24,07 g | 6,77 g | 780,32 kJ (186 kcal) |
celkově | 29,25 g | 48,14 g | 13,54 g | 1 560,64 kJ (373 kcal) |
Hodnoty jsou pouze orientační.
V kastrolu rozpálíme olej, přidáme nadrobno pokrájenou cibuli a osmažíme dozlatova. Poté přisypeme mletou papriku, promícháme a přidáme nakrájené houby. Opečeme a podlijeme zeleninovým vývarem, přidáme protlak, utřený česnek, kmín, pepř a sůl. Přikryjeme pokličkou a dusíme houby doměkka. Podle potřeby zahustíme kukuřičným škrobem nebo Solamylem. Nakonec zasypeme majoránkou a již bez pokličky necháme zredukovat přebytečnou vodu. Dochutíme solí a pepřem.
Původní recept byl pouze z hlívy ústřičné, ale zbyly mi žampiony a tak jsem je tam přidala.
Jako přílohu doporučuji těstoviny, polentu, celozrnný nebo jáhlový knedlík.
Moc dobrý
Přidat komentář