Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Hlívový guláš s cizrnou
Autor: neznámý
Datum přidání 04.02.2014
Druh receptu Oběd, Večeře
 
Doba přípravy
surovin:
30 min
Doba vaření: 30 min
Počet porcí: 6 ks
Přibližná cena: neuvedena
Chuť: nehodnoceno
Cena: nehodnoceno
Obtížnost: nehodnoceno
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

  • 150 g cizrny
  • 1 větší trs hlívy
  • 1 mrkev
  • 1 cibule
  • 1 lžíce třtinového cukru
  • 2 lžíce rýžové mouky
  • 2 lžíce sezamového oleje
  • 1 lžička sladké papriky
  • 1 lžička drceného kmínu
  • 1 lžička majoránky
  • sůl
  • Pro tento recept doporučujeme potraviny

    Postup přípravy

    Přes noc namočíme cizrnu. V hrnci rozpálíme sezamový olej a nadrobno pokrájenou cibulku necháme zesklovatět. Očištěnou mrkev nastrouháme na hrubém struhadle a přidáme k cibulce. Chvíli společně restujeme. Poté přidáme třtinový cukr a necháme ho lehce zkaramelizovat. Dále poprášíme paprikou a mícháme na odstaveném ohni, dokud nám nepovolí barvu. V této chvíli přidáme drcený kmín, zcezenou cizrnu, zalijeme vodou a přivedeme k varu. Mezitím si v hrníčku promícháme rýžovou mouku s vodou a hlívu pokrájíme na malé kousky. Jakmile je cizrna téměř měkká, vlijeme záklechtku a osolíme. Za občasného míchání dovaříme. Sušenou majoránku promneme mezi prsty, aby se rozvoněla. Jakmile vypneme vařič ochutíme majoránkou a popřípadě dosolíme.

    Příběh receptu


    Přidat komentář

    Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
    Chuť Cena Obtížnost

    Užívatelské komentáře

    Nebyly nalezeny žádné komentáře k receptu.

    Nejnovější články

    Bude úspěch nebo rozčarování?

    Některé pobuřuje, některé děsí a někdo je velmi spokojený... O čem, že je to…

    16.10. byl SVĚTOVÝ DEN VÝŽIVY

    Světový den výživy připomíná právo na kvalitní jídlo pro všechny bez rozdílu.

    Monitoring dietární expozice roku 2024

    Systém monitorování zdravotního stavu obyvatelstva ČR ve vztahu k životnímu…

    Další zajímavé recepty