Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Hlívová nádivka
Autor: neznámý
Datum přidání 14.04.2011
Druh receptu Oběd, Večeře
 
Doba přípravy
surovin:
20 min
Doba vaření: 50 min
Počet porcí: 4 ks
Přibližná cena: neuvedena
Chuť:
Cena:
Obtížnost:
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

  • 500g ovesných vloček
  • 120g nastrouhaného sýru
  • 100g kukuřičné strouhanky
  • 1 trs hlívy ústřičné
  • 1 celer
  • 1 cibule
  • 4 stroužky českého česneku
  • provensálské koření
  • sůl podle chuti
  • voda
  • máslo

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Postup přípravy

V hluboké pánvi na másle zpěníme cibulku, přisypeme nahrubo nastrouhaný a očištěný celer, zalijeme trochou vody a podusíme pod pokličkou. Hlívu nakrájíme na kousky a po chvíli přidáme k celerové směsi. Ovesné vločky společně s kukuřičnou strouhankou, prolisovaným česnekem a kořením vsypeme do pánve jako poslední. Při míchání přiléváme postupně vodu, než nám vznikne blátivá kaše. Směs ještě chvíli tepelné opracujeme. Do máslem vymazané a strouhankou vysypané zapékací misky rovnoměrně rozprostřeme nádivku, posypeme sýrem a necháme zapéct zhruba půl hodiny v předehřáté troubě. 

Tipy na vylepšení

Můžeme jíst samostatně nebo podáváme s bramborem. 


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

Milada | 14.04.2011 - 12:45
Chuť:
Cena:
Obtížnost:

Vařila jsem pro širší rodinu. všichni chválili. Ještě jsem obložila zeleninou.

charvatova9@ | 14.04.2011 - 12:45
Chuť:
Cena:
Obtížnost:

Naprosto vynikající ! Zadala jsem manželovi aby tvořil, jen měl nějaký přebytek vloček :-)

Nejnovější články

Bude úspěch nebo rozčarování?

Některé pobuřuje, některé děsí a někdo je velmi spokojený... O čem, že je to…

16.10. byl SVĚTOVÝ DEN VÝŽIVY

Světový den výživy připomíná právo na kvalitní jídlo pro všechny bez rozdílu.

Monitoring dietární expozice roku 2024

Systém monitorování zdravotního stavu obyvatelstva ČR ve vztahu k životnímu…

Další zajímavé recepty