Autor: | neznámý |
Datum přidání | 14.04.2011 |
Druh receptu | Oběd, Večeře |
Doba přípravy surovin: |
20 min |
Doba vaření: | 50 min |
Počet porcí: | 4 ks |
Přibližná cena: | neuvedena |
Chuť: | |
Cena: | |
Obtížnost: | |
Přidat vlastní foto
|
Madeta Jihočeské máslo
Obsah tuku: 82%
Tradiční české máslo
Máslo
Sůl s jodem Tesco Value
Jedlá sůl s jodem vakuová
V hluboké pánvi na másle zpěníme cibulku, přisypeme nahrubo nastrouhaný a očištěný celer, zalijeme trochou vody a podusíme pod pokličkou. Hlívu nakrájíme na kousky a po chvíli přidáme k celerové směsi. Ovesné vločky společně s kukuřičnou strouhankou, prolisovaným česnekem a kořením vsypeme do pánve jako poslední. Při míchání přiléváme postupně vodu, než nám vznikne blátivá kaše. Směs ještě chvíli tepelné opracujeme. Do máslem vymazané a strouhankou vysypané zapékací misky rovnoměrně rozprostřeme nádivku, posypeme sýrem a necháme zapéct zhruba půl hodiny v předehřáté troubě.
Můžeme jíst samostatně nebo podáváme s bramborem.
Vařila jsem pro širší rodinu. všichni chválili. Ještě jsem obložila zeleninou.
Naprosto vynikající ! Zadala jsem manželovi aby tvořil, jen měl nějaký přebytek vloček :-)
Přidat komentář