Autor: | Lucka |
Datum přidání | 08.04.2012 |
Druh receptu | Oběd, Večeře |
Doba přípravy surovin: |
neuvedena |
Doba vaření: | neuvedena |
Počet porcí: | 4 ks |
Přibližná cena: | neuvedena |
Chuť: | nehodnoceno |
Cena: | nehodnoceno |
Obtížnost: | nehodnoceno |
Přidat vlastní foto
|
Madeta Jihočeské máslo
Obsah tuku: 82%
Tradiční české máslo
Máslo
Sůl s jodem Tesco Value
Jedlá sůl s jodem vakuová
Bílkoviny | Sacharidy | Tuky | Energetická hodnota | |
1 porce | 12,99 g | 57,24 g | 2,79 g | 1 311,13 kJ (313 kcal) |
celkově | 51,96 g | 228,97 g | 11,16 g | 5 244,52 kJ (1253 kcal) |
Hodnoty jsou pouze orientační.
Nejdřív si dáme předem namočit kroupy. Do rozpálené pánve s máslem hodíme drobně pokrájenou cibuli a orestujeme ji dozlatova. Potom k ní přidáme nakrájenou hlívu ústřičnou, asi po 5-10 minutách přilijeme vývar a namočené kroupy. Necháme vařit, dokud nám nezměknou kroupy. Nakonec osolíme podle chuti a přidáme špetku kari koření. Na jiné pánvi si opět rozpálíme máslo nebo olej a necháme orestovat cibulku dozlatova. Potom přidáme špetku kari koření a hned zamícháme s nakrájeným a osoleným masem, aby koření nezhořklo. Počkáme až se maso orestuje a bude měkké, lehce osolíme a podáváme s hotovými kroupami.
Přidat komentář