Autor: | neznámý |
Datum přidání | 11.12.2011 |
Druh receptu | Oběd, Večeře |
Doba přípravy surovin: |
15 min |
Doba vaření: | 50 min |
Počet porcí: | 4 ks |
Přibližná cena: | neuvedena |
Chuť: | nehodnoceno |
Cena: | nehodnoceno |
Obtížnost: | nehodnoceno |
Přidat vlastní foto
|
Hrách žlutý
Hrách žlutý, loupaný, půlený
Sůl s jodem Tesco Value
Jedlá sůl s jodem vakuová
Zeleninová směs s kukuřicí
Hluboce zmrazená zeleninová směs
Babiččina směs Ano
Hluboce zmrazená zeleninová směs
Žlutý hrách můžete den předem namočit, ale není to podmínkou. Odvážené množství žlutého hráchu nejprve propláchneme studenou vodou. Vyklepneme do hrnce, zalijeme vodou a dáme vařit pomalým varem. Prolisovaný česnek, sůl a majoránku přidáme do hrnce až na úplný závěr, jestliže je hrách už měkký. Hrách po uvaření rozmixujeme buď ponorným mixérem a nebo sekacími noži v robotu na pyré. Pokud se všechna voda z hrnce nevyvařila není potřeba ji slévat. Mixujeme včetně vody, jen bude hrachová kaše řidší a rozhodně to není na škodu. Očištěné zelí pokrájíme na malé kousky, zalijeme vodou a dusíme pod pokličkou společně s kmínem. Zhruba po 20 minutách přidáme směs zeleninové směsi a nasypeme kari koření. Podle chuti osolíme dusíme tak dlouho dokud se zelenina neprohřeje a nezměkne. Doprostřed talíře servírujeme hrachovou pěnu a obkládáme podušenou zeleninou.
Přidat komentář