Autor: | lupilup@ |
Datum přidání | 19.06.2012 |
Druh receptu | Oběd, Večeře |
Doba přípravy surovin: |
neuvedena |
Doba vaření: | 70 min |
Počet porcí: | 6 ks |
Přibližná cena: | neuvedena |
Chuť: | nehodnoceno |
Cena: | nehodnoceno |
Obtížnost: | nehodnoceno |
Přidat vlastní foto
|
Madeta Jihočeské máslo
Obsah tuku: 82%
Tradiční české máslo
Máslo
Sůl s jodem Tesco Value
Jedlá sůl s jodem vakuová
Biotrend Bio citróny
Bio citróny, odrůda: Primofiore, kategorie: 5, jakost: 1
10 čerstvých vajec
Vejce nosnic v klecích. I. třída jakosti - vejce čerstvá A.
6 čerstvých vajec
Čerstvé vejce nosnic v klecích. Jakostní třída: I. třída jakosti -…
Bílkoviny | Sacharidy | Tuky | Energetická hodnota | |
1 porce | 10,08 g | 64,49 g | 12,25 g | 1 651,63 kJ (394 kcal) |
celkově | 60,51 g | 386,97 g | 73,48 g | 9 909,80 kJ (2367 kcal) |
Hodnoty jsou pouze orientační.
Sušené švestky namočíme na hodinu v teplé vodě. Pokud máme švestky čerstvé, tak je omyjeme, odpeckujeme a překrojíme na poloviny. Jáhly spaříme třikrát vařící vodou, aby nebyly hořké a nasypeme je do hrnce se studeným mlékem. Přidáme špetku soli a na mírném ohni za občasného míchání uvaříme kaši. Žloutky oddělíme od bílků a z bílků ušleháme tuhý sníh. Do hotové jáhlové kaše vmícháme cukr, máslo, citrónovou kůru, žloutky a sníh z bílků. Nakonec vmícháme švestky. Pekáček vymažeme máslem a naplníme připravenou směsí. Zapékáme ve středně vyhřáté troubě při teplotě 180 °C asi 45 minut.
Přidat komentář