Autor: | neznámý |
Datum přidání | 21.07.2010 |
Druh receptu | Oběd, Večeře |
Doba přípravy surovin: |
10 min |
Doba vaření: | 70 min |
Počet porcí: | 4 ks |
Přibližná cena: | neuvedena |
Chuť: | nehodnoceno |
Cena: | nehodnoceno |
Obtížnost: | nehodnoceno |
Přidat vlastní foto
|
Madeta Jihočeské máslo
Obsah tuku: 82%
Tradiční české máslo
Máslo
Sůl s jodem Tesco Value
Jedlá sůl s jodem vakuová
Zeleninový vývar Brodo vegetale
Nasekaná čerstvá zelenina s hustou konzistencí.
Zeleninový vývar
Čirý zeleninový vývar. Sterilováno.
Zeleninový vývar pálivý
Čirý zeleninový vývar. Sterilováno.
Bílkoviny | Sacharidy | Tuky | Energetická hodnota | |
1 porce | 2,03 g | 5,77 g | 2,29 g | 212,95 kJ (51 kcal) |
celkově | 8,11 g | 23,09 g | 9,17 g | 851,80 kJ (203 kcal) |
Hodnoty jsou pouze orientační.
Základem je vývar zeleninových natí a dřevnatých částí, které jsme odřízli od zeleniny. Natě vaříme v osolené vodě minimálně 1/2 hodiny. Čím déle vaříme, tím více minerálních látek máme v polévce. Vývar přecedíme, přidáme jáhly a vaříme do poloměkka. Pak přidáme nakrájenou kedlubnu. Chvíli povaříme, přidáme mrkev a kořenovou petržel. Je-li zelenina měkká, odstavíme polévku a vložíme lžíci másla. Na talíři zdobíme pažitkou nebo petrželkou.
Líbí se mi, že když je v receptu vývar, že si ho rovnou můžu na polévku připravit a ne jak jinde chtějí vývar a kde ho mám vzít, to nepíšou. Moc dobrá polévka a vůbec nevadí, že v ni není maso i tak je sytá :-)
Přidat komentář