Autor: | Lucka |
Datum přidání | 07.04.2013 |
Druh receptu | Oběd, Večeře |
Doba přípravy surovin: |
neuvedena |
Doba vaření: | neuvedena |
Počet porcí: | 2 ks |
Přibližná cena: | neuvedena |
Chuť: | nehodnoceno |
Cena: | nehodnoceno |
Obtížnost: | nehodnoceno |
Přidat vlastní foto
|
Madeta Jihočeské máslo
Obsah tuku: 82%
Tradiční české máslo
Máslo
Hrášek sterilovaný
Sterilovaná zelenina jednodruhová ve slaném nálevu.
Bonduelle Créatif Duo
Duo - zeleninová směs v mírně slaném nálevu, sterilovaná zelenina
Sůl s jodem Tesco Value
Jedlá sůl s jodem vakuová
Bílkoviny | Sacharidy | Tuky | Energetická hodnota | |
1 porce | 10,48 g | 40,82 g | 5,53 g | 1 051,89 kJ (251 kcal) |
celkově | 20,97 g | 81,64 g | 11,07 g | 2 103,77 kJ (502 kcal) |
Hodnoty jsou pouze orientační.
Jáhly si spaříme horkou vodou a vaříme v osolené vodě do změknutí. Asi hodinu předem si namočíme sušené jidášovo ucho. Poté si na pánvičce zpěníme drobně pokrájenou cibulku, přidáme stroužek česneku a pokrájené jidášovo ucho. Oheň ztlumíme na minimum nebo necháme "dojít". Ještě přidáme hrášek a vše smícháme společně s hotovými jáhlami. Lehce osolíme, opepříme a přidáme špetku mletého kmínu. Hotové "rizoto" podáváme třeba se strouhaným sýrem.
Přidat komentář