Autor: | neznámý |
Datum přidání | 18.08.2012 |
Druh receptu | Oběd, Večeře |
Doba přípravy surovin: |
35 min |
Doba vaření: | 50 min |
Počet porcí: | 5 ks |
Přibližná cena: | neuvedena |
Chuť: | |
Cena: | nehodnoceno |
Obtížnost: | |
Přidat vlastní foto
|
Rýže natural
Rýže dlouhozrnná natural
Sůl s jodem Tesco Value
Jedlá sůl s jodem vakuová
Arax Rýže basmati
Rýže basmati
10 čerstvých vajec
Vejce nosnic v klecích. I. třída jakosti - vejce čerstvá A.
6 čerstvých vajec
Čerstvé vejce nosnic v klecích. Jakostní třída: I. třída jakosti -…
Propranou rýži uvaříme s hřebíčkem podle návodu na obalu. Kapustové listy spaříme horkou vodou a krátce povaříme pod pokličkou dokud nám neslehnou. Zároveň s kapustou uvaříme i mrkev, tu vyndáme z hrnce o něco déle. Mrkev však uvaříme pouze do poloměkka. Do misky si nasekáme petrželku, tempeh, přidáme medvědí česnek a uvařenou rýži ze které jsme vyndali hřebíčky. Dále pokrájíme mrkev a vmícháme vejce. Lehce osolíme. Formu na bábovku vyložíme listy kapusty (5ks by mělo stačit). Pokud se listy příliš kroutí nařízneme je nožem. Zbylé listy pokrájíme na drobno a vmícháme do rýže. Směs přesypeme do formy a pomocí lžíce rozprostřeme. Pečeme v předehřáté troubě na 200 stupňů asi 30 minut.Podáváme například s bramborovou kaší
Kdo chce může ke konci posypat ještě sýrem.
výborné jídlo :) na můj vkus jsem akorát použila asi dvakrat tolik tempehu a vice vajíčka a stačí úplně bez přílohy...
Přidat komentář