Autor: | Lucka |
Datum přidání | 01.09.2011 |
Druh receptu | Oběd, Večeře |
Doba přípravy surovin: |
20 min |
Doba vaření: | 50 min |
Počet porcí: | 3 ks |
Přibližná cena: | neuvedena |
Chuť: | |
Cena: | |
Obtížnost: | |
Přidat vlastní foto
|
Omáčka:
Tradiční české máslo
Máslo
Madeta Jihočeské máslo
Obsah tuku: 82%
Sůl s jodem Tesco Value
Jedlá sůl s jodem vakuová
Pilos Smetana kysaná
Smetana kysaná pochoutková. Obsah tuku min. 16%.
Olio extra vergine di oliva
Extra panenský olivový olej
Olio di sansa di oliva
Olivový olej z pokrutin
Concentrato di Pomodoro
Rajčatová pasta. Sterilováno
Rajčatový protlak albert Quality
Rajčatový protlak zahuštěný. Pasterováno. Na 100 g protlaku bylo…
6 čerstvých vajec
Čerstvé vejce nosnic v klecích. Jakostní třída: I. třída jakosti -…
10 čerstvých vajec
Vejce nosnic v klecích. I. třída jakosti - vejce čerstvá A.
Bílkoviny | Sacharidy | Tuky | Energetická hodnota | |
1 porce | 26,53 g | 44,59 g | 25,91 g | 2 063,32 kJ (493 kcal) |
celkově | 79,58 g | 133,78 g | 77,74 g | 6 189,95 kJ (1478 kcal) |
Hodnoty jsou pouze orientační.
Necháme si nejdřív namočit pečivo-rohlíky v mléce, potom k nim přidám 1 řízek rozemletý najemno a promíchám, pak následuje rozšlehané vajíčko a rozpuštěné máslo, podle potřeby osolím a přidám strouhanku, dokud nebudu mít potřebnou konzistenci k vytvarování knedlíčků. Ty potom uvařím v osolené vodě, cca kolem 8 minut. Nakonec si připravím rychlou omáčku z žampionů, na pánvičce si osmahnu dozlatova pokrájenou cibulku, přidám pasírovaná rajčata nebo protlak, naředím trochou kečupu, přidám sterilované žampiony krájené na plátky a dosolím a dochutím. Hotové zalijeme knedlíčky omáčkou.
Luci někdy bych chtěla jít k Vám na oběd :), tenhle recept se nedá nevyzkoušet. Musí to být mňamka
Přidat komentář