Autor: | Eva |
Datum přidání | 13.10.2011 |
Druh receptu | Příloha |
Doba přípravy surovin: |
neuvedena |
Doba vaření: | 20 min |
Počet porcí: | 6 ks |
Přibližná cena: | neuvedena |
Chuť: | |
Cena: | |
Obtížnost: | |
Přidat vlastní foto
|
Sůl s jodem Tesco Value
Jedlá sůl s jodem vakuová
10 čerstvých vajec
Vejce nosnic v klecích. I. třída jakosti - vejce čerstvá A.
6 čerstvých vajec
Čerstvé vejce nosnic v klecích. Jakostní třída: I. třída jakosti -…
Bílkoviny | Sacharidy | Tuky | Energetická hodnota | |
1 porce | 9,07 g | 53,01 g | 2,91 g | 1 086,96 kJ (260 kcal) |
celkově | 54,43 g | 318,06 g | 17,43 g | 6 521,75 kJ (1558 kcal) |
Hodnoty jsou pouze orientační.
Zaděláme stejně jako klasické těsto na knedlíky. Nejprve si připravíme kvásek, a to z vlažného mléka, droždí, špetky soli a cukru. Na vál nasypeme mouku, do důlku rozklepneme vejce a přidáme kvásek. Těsto přikryté utěrkou necháme v teple odpočinout a vykynout (cca na hodinu, ale může být i méně). Pak vytvoříme dvě šišky, které dáme vařit do vroucí vody asi na 20 minut. Můžeme uvařit i v páře. Hotový knedlík poznáme tak, že do něho píchneme špejlí a těsto se na ni nepřilepí. Vyndaný knedlík lehce propícháme špejlí.
výborný, hned na poprvé se podařil... :)
výborný
Přidat komentář