Autor: | neznámý |
Datum přidání | 09.11.2012 |
Druh receptu | Oběd, Večeře |
Doba přípravy surovin: |
10 min |
Doba vaření: | 30 min |
Počet porcí: | 4 ks |
Přibližná cena: | 50 Kč |
Chuť: | nehodnoceno |
Cena: | nehodnoceno |
Obtížnost: | nehodnoceno |
Přidat vlastní foto
|
Sůl s jodem Tesco Value
Jedlá sůl s jodem vakuová
Pšeničná múka celozrnná špeciál - stredná
Pšeničná mouka celozrnná
10 čerstvých vajec
Vejce nosnic v klecích. I. třída jakosti - vejce čerstvá A.
6 čerstvých vajec
Čerstvé vejce nosnic v klecích. Jakostní třída: I. třída jakosti -…
Dáme vařit cca půl litru vody a mezitím očistíme kapustičky od nepěkných spodních listů a každé trochu nařízneme křížem košťálek, aby se lépe provařily. Na 5 minut je vhodíme do vařící vody. Pak je vyndáme a necháme chladnout.Vývar lze použít k přípravě nějaké zeleninové polévky.Dáme vařit cca 2 l osolené vody do velkého hrnce.Než voda zavře, připravíme klasické bramborové těsto na knedlíky, rozdělíme na 20 stejných kousků a do každého zabalíme jednu kapustičku. Naházíme do vařící vody a od chvíle kdy vyplavou, počítáme tak 3-5 minut, ale jistější je jeden knedlík vyndat a rozříznout a zhodnotit.Na talíře rozdělíme knedlíky, jeden vždy pro efekt rozřízneme.Vynikající příloha k pečenému masu nebo jako samostatné jídlo s osmahnutou cibulkou.
Cca před třiceti lety jsem si ho přeložila z časopisu Burda(ženský módní časopis,pašovaný k nám ze "Západu"
Přidat komentář