Autor: | neznámý |
Datum přidání | 20.10.2010 |
Druh receptu | Snídaně, Svačina, Zákusek |
Doba přípravy surovin: |
20 min |
Doba vaření: | 30 min |
Počet porcí: | 10 ks |
Přibližná cena: | 100 Kč |
Chuť: | nehodnoceno |
Cena: | nehodnoceno |
Obtížnost: | nehodnoceno |
Přidat vlastní foto
|
Těsto:
Madeta Jihočeské máslo
Obsah tuku: 82%
Tradiční české máslo
Máslo
Olešnický tvaroh jemný
Olešnický tvaroh jemný. Sušina 23%, tuk 2%.
10 čerstvých vajec
Vejce nosnic v klecích. I. třída jakosti - vejce čerstvá A.
6 čerstvých vajec
Čerstvé vejce nosnic v klecích. Jakostní třída: I. třída jakosti -…
Bílkoviny | Sacharidy | Tuky | Energetická hodnota | |
1 porce | 10,02 g | 38,98 g | 15,48 g | 1 409,50 kJ (337 kcal) |
celkově | 100,19 g | 389,83 g | 154,84 g | 14 094,98 kJ (3366 kcal) |
Hodnoty jsou pouze orientační.
Tvaroh, změklé máslo, mouku, vejce, kakao a prášek do pečiva dobře smícháme a vypracujeme v těsto - nejlépe rukou a dáme na chvíli do chladna odpočinout. Mezitím si v druhé míse vyšleháme do hladkého krému druhou kostku tvarohu, jogurty, práškový vanilkový puding a oba cukry. Dále vmícháme buď drobně nakrájené čerstvé ovoce - jablka, meruňky, nektarinky, jahody,...nebo okapaný kompot: dýně, ananas, mandarinky, meruňky, broskve,... Velký plech s vyšším okrajem vyložíme pečícím papírem, rozehřejeme troubu na 180 °C. Z těsta vyválíme 2 placky, mezi které dáme krém s ovocem. Vrchní placku propícháme vidličkou a pečeme cca 30 min při 180 °C. Vychladlé nakrájíme na řezy.
Přidat komentář