Autor: | neznámý |
Datum přidání | 08.02.2012 |
Druh receptu | Oběd, Večeře |
Doba přípravy surovin: |
15 min |
Doba vaření: | 50 min |
Počet porcí: | 5 ks |
Přibližná cena: | neuvedena |
Chuť: | |
Cena: | |
Obtížnost: | |
Přidat vlastní foto
|
Madeta Jihočeské máslo
Obsah tuku: 82%
Tradiční české máslo
Máslo
Sůl s jodem Tesco Value
Jedlá sůl s jodem vakuová
Moravský bochník plátky
Přírodní tvrdý sýr
baleno v ochranné atmosféře
10 čerstvých vajec
Vejce nosnic v klecích. I. třída jakosti - vejce čerstvá A.
6 čerstvých vajec
Čerstvé vejce nosnic v klecích. Jakostní třída: I. třída jakosti -…
Bílkoviny | Sacharidy | Tuky | Energetická hodnota | |
1 porce | 18,15 g | 52,15 g | 11,18 g | 1 606,73 kJ (384 kcal) |
celkově | 90,74 g | 260,74 g | 55,90 g | 8 033,67 kJ (1919 kcal) |
Hodnoty jsou pouze orientační.
Kroupy propereme a namočíme, ideálně přes noc. Kroupy uvaříme podle návodu uvedeném na obalu. Na másle osmahneme pórek, přidáme na kousky pokrájené a očištěné žampióny. Podlijeme mírně vodou a dusíme do změknutí. Uvařené kroupy ochutíme prolisovaným česnekem, přidáme vejce, mandlové lupínky a podle chuti osolíme. Promícháme s žampiónovou směsí. Zapékací misku vymažeme máslem, přesypeme kroupy, které posypeme nastrouhaným sýrem. Dáme zapéct asi na půl hodiny do předehřáté trouby nastavenou na 200 stupňů.
Zkusila jsem tento recept. Žampiony jsem nahradila sušenými houbami a přidala podušené kysané zelí, mám ráda kombinaci zelí s kroupami. Dobré.
Přidat komentář