Autor: | neznámý |
Datum přidání | 26.06.2014 |
Druh receptu | Oběd, Večeře |
Doba přípravy surovin: |
25 min |
Doba vaření: | 20 min |
Počet porcí: | 2 ks |
Přibližná cena: | 200 Kč |
Chuť: | nehodnoceno |
Cena: | nehodnoceno |
Obtížnost: | nehodnoceno |
Přidat vlastní foto
|
Řízečky
Příloha:
zelené fazolky s mandlemi
Rajčatový dip připravíme jednoduše. Nakrájené rajče a zbylé přísady dáme do mixéru a rozmixujeme. Dip je jednoduchý, rychlý a svěží. Stejně tak příprava přílohy není nijak náročná. Na másle podusíme zelené fazolky. Pokud máme fazolky čerstvé a ne mražené, tak je asi 20 minut povaříme, pak je postup stejný. K fazolkám přidáme mandlové lupínky, sůl, pepř a na pár minut lehce osmahneme. Potom spojíme rozšlehaná vejce a strouhaný parmazán a připravíme si tak těstíčko na obalování řízků. Řízečky omyjeme, lehce osolíme a opepříme. Parmazán je v těstíčku dost výrazný, solíme raději málo. Mezitím si na pánvi rozpálíme olej. Maso obalíme v kokosové mouce, nakonec v připraveném těstíčku, kterým nešetříme, a rovnou pokládáme na pánev a opékáme z obou stran dozlatova. Po osmažení vysajeme přebytečný tuk ubrouskem a podáváme s rajčatovým dipem a zelenými fazolkami s mandlovými lupínky.
Jsem zastáncem jídel, ve kterých není zapotřebí pšeničná mouka, proto doma připravuji řízky jinak než v klasickém trojobalu. Parmazánové těstíčko dodá masu šmrnc. V kombinaci se zeleninovou přílohou a dipem máme syté jídlo, po kterém vám nebude těžko.
Dip: dobrá je i varianta se lžící zakysané smetany.
Přidat komentář