Autor: | neznámý |
Datum přidání | 28.06.2011 |
Druh receptu | Oběd, Snídaně, Svačina, Večeře |
Doba přípravy surovin: |
5 min |
Doba vaření: | 40 min |
Počet porcí: | 2 ks |
Přibližná cena: | neuvedena |
Chuť: | nehodnoceno |
Cena: | nehodnoceno |
Obtížnost: | nehodnoceno |
Přidat vlastní foto
|
Edelbitter 85%
BIO hořká čokoláda 85% kakaa.
Tesco Finest Ecuadorian 74% Dark Chocolate
Hořká čokoláda. Kakaová sušina nejméně 74%.
Kukuřičná krupice
Mlýnské obilné výrobky
Skořice mletá Mikado
Skořice, mletá
Bílkoviny | Sacharidy | Tuky | Energetická hodnota | |
1 porce | 4,72 g | 51,61 g | 3,83 g | 1 118,74 kJ (267 kcal) |
celkově | 9,43 g | 103,22 g | 7,67 g | 2 237,47 kJ (534 kcal) |
Hodnoty jsou pouze orientační.
Kukuřičná krupice se vaří v porovnání s pšeničnou bílou krupicí o dost déle. Kukuřičnou krupici zalijeme vodou a vaříme pod pokličkou na mírném ohni. Během vaření často mícháme a podle potřeby doléváme vodu. Uvařenou kaši odstavíme z plotny, dochutíme rýžovým sladem, třtinovým cukrem a skořicí. Na talířku posypeme nastrouhanou čokoládou a kokosem.
Kaši lze obohatit i sezónním ovocem.
Přidat komentář