Autor: | Sunriska |
Datum přidání | 18.02.2013 |
Druh receptu | Oběd, Večeře |
Doba přípravy surovin: |
20 min |
Doba vaření: | 15 min |
Počet porcí: | 4 ks |
Přibližná cena: | neuvedena |
Chuť: | |
Cena: | |
Obtížnost: | |
Přidat vlastní foto
|
10 čerstvých vajec
Vejce nosnic v klecích. I. třída jakosti - vejce čerstvá A.
6 čerstvých vajec
Čerstvé vejce nosnic v klecích. Jakostní třída: I. třída jakosti -…
Celozrnný kuskus
Výrobek z pšeničné celozrnné krupice
Bílkoviny | Sacharidy | Tuky | Energetická hodnota | |
1 porce | 10,75 g | 45,89 g | 4,84 g | 1 131,87 kJ (270 kcal) |
celkově | 43,01 g | 183,54 g | 19,37 g | 4 527,48 kJ (1081 kcal) |
Hodnoty jsou pouze orientační.
Ve větší míse zalejeme kuskus horkou vodou a necháme cca 10 min pod pokličkou. Poté přidáme všechny ostatní suroviny včetně na jemno nastrouhané mrkve a sýra. Mícháme do takové konzistence, aby šly vytvořit karbanátky a držely pohromadě. Podle potřeby můžeme přilít trochu vody. Karbanátky pečeme v troubě při 190°C do zezlátnutí. Podáváme s brambory nebo bramborovou kaší.
Asi jsem dala málo mouky, protože se mi karbanátky rozpadaly, ale jinak byly dobré. :) A hlavně zdravé! :D
vyzkouším
Dělala jsem z klasického kuskusu, s kořením se váhala, nevěděla přesně, jaké, jinak jsem se držela receptu, ale ničím mě chuť neohromila. Navíc těsto se rozpadalo, takže jsem ho nakonec dala zapéct v zapékací míse. Nevím, kde jsem udělala chybu:-(
karčo, já jsem je dělala jak v troubě, tak na pánvi a vždycky se povedly. Možná to chtělo víc mouky, aby lépe držely a nebo na začátku zalít kuskus víc vody a nechat déle odstát, aby se víc "rozmočil"..
vody jsem tam přilívala, mouka taky byla, tak nevím, čím to. příště bych tam ještě přidala cibulku, tu můžu všude.
Jednoduché, rychlé a chutné. Vynechala jsem sýr, dala více mrkve, nadrobno nastrouhaný celer, petrželku a koření jak mi přišlo pod ruku, po upečení super. :o)Aby se těsto nerozpadalo, opravdu to chce více mouky..
Přidat komentář