Autor: | Svět zdraví |
Datum přidání | 08.10.2014 |
Druh receptu | Oběd, Večeře |
Doba přípravy surovin: |
15 min |
Doba vaření: | 15 min |
Počet porcí: | 4 ks |
Přibližná cena: | neuvedena |
Chuť: | |
Cena: | |
Obtížnost: | |
Přidat vlastní foto
|
10 čerstvých vajec
Vejce nosnic v klecích. I. třída jakosti - vejce čerstvá A.
6 čerstvých vajec
Čerstvé vejce nosnic v klecích. Jakostní třída: I. třída jakosti -…
Bílkoviny | Sacharidy | Tuky | Energetická hodnota | |
1 porce | 5,23 g | 15,18 g | 1,70 g | 320,38 kJ (77 kcal) |
celkově | 20,94 g | 60,71 g | 6,79 g | 1 281,53 kJ (306 kcal) |
Hodnoty jsou pouze orientační.
Mrkev, brambory a pórek očistíme a nakrájíme na větší kousky. Zeleninu společně s květákem dáme vařit do vody a přidáme koření a sůl. Polévku necháme vařit asi 10 minut. Pak ji odstavíme a rozmixujeme. Mezitím si připravíme noky z celozrnné mouky. Rozklepneme celé vajíčko do hrníčku, ušleháme ho se špetkou soli, přidáme mléko a nakonec celozrnnou špaldovou mouku. Květákový krém přiveďeme znovu k varu a lžičkou tvarujeme noky. Necháme je provařit přibližně 2 minuty.
www.svet-zdravi.cz
Je to zase něco jiného,ale zůstanu asi u klasické květákové. Jinak se to dělalo bezvadně a byla to rychlovka,jen jsem zapomněla přidat pórek,tak snad to nebylo chuťově o nic horší bez pórku? Moc mně chutnaly, ty noky,jen jsem musela teda dát aspoň 4 lžíce té mouky, jinak bych to měla,moc řídké, asi jsem měla velké vajíčko, či co :-) Ještě ji určitě někdy udělám.
Přidat komentář