Autor: | Svět zdraví |
Datum přidání | 09.10.2014 |
Druh receptu | Oběd, Večeře |
Doba přípravy surovin: |
30 min |
Doba vaření: | 60 min |
Počet porcí: | 4 ks |
Přibližná cena: | neuvedena |
Chuť: | nehodnoceno |
Cena: | nehodnoceno |
Obtížnost: | nehodnoceno |
Přidat vlastní foto
|
Olio extra vergine di oliva
Extra panenský olivový olej
Olio di sansa di oliva
Olivový olej z pokrutin
Špenát listový
Špenát listový porcovaný. Hluboce zmrazený.
Bílkoviny | Sacharidy | Tuky | Energetická hodnota | |
1 porce | 2,65 g | 10,98 g | 10,59 g | 623,07 kJ (149 kcal) |
celkově | 10,62 g | 43,93 g | 42,35 g | 2 492,28 kJ (595 kcal) |
Hodnoty jsou pouze orientační.
Fazole namočíme na 24 hodin. Vodu měníme a uvaříme cca 1,5 hodiny do změknutí. Na oleji osmahneme na kostky nakrájenou cibuli, přidáme nakrájenou mrkev, celer a česnek. Zalijeme vodou, přidáme Würzl a koření a krátce povaříme. Jakmile zelenina mírně změkne, přidáme drcená rajčata a opět krátce provaříme. Vmícháme nahrubo nakrájený špenát, uvařené fazole a bazalku. Dochutíme do sladkokysela.
www.svet-zdravi.cz
Polévku můžeme na talíři zpestřit nastrouhaným parmazánem nebo lžící kysané smetany nebo Sojade natural.
Přidat komentář