Autor: | lupilup@ |
Datum přidání | 24.04.2012 |
Druh receptu | Oběd, Večeře |
Doba přípravy surovin: |
20 min |
Doba vaření: | 30 min |
Počet porcí: | 2 ks |
Přibližná cena: | neuvedena |
Chuť: | |
Cena: | |
Obtížnost: | |
Přidat vlastní foto
|
10 čerstvých vajec
Vejce nosnic v klecích. I. třída jakosti - vejce čerstvá A.
6 čerstvých vajec
Čerstvé vejce nosnic v klecích. Jakostní třída: I. třída jakosti -…
Bílkoviny | Sacharidy | Tuky | Energetická hodnota | |
1 porce | 32,95 g | 30,89 g | 19,29 g | 1 602,16 kJ (383 kcal) |
celkově | 65,89 g | 61,79 g | 38,59 g | 3 204,32 kJ (765 kcal) |
Hodnoty jsou pouze orientační.
Květák uvaříme doměkka v osolené vodě. Necháme ho okapat a vychladnout a nakrájíme ho najemno. Dáme ho do misky a přidáme k němu nakrájenou cibulku, rozklepnutá vejce a strouhaný sýr. Smícháme a dle chuti osolíme. Lžící na plechu vyloženém pečícím papírem děláme placičky, které upečeme dozlatova v troubě. Placičky podáváme s bramborem.
Květákový karbenátky (jak tomu říkáme u nás doma) zbožňuju! Já do nich přidávám ještě najemno nastrouhanou mrkev a čerstvou petžel místo cibulky. A podle chuti můžete přidat třeba i šunku :) Dělám smažený, ale z trouby je to samozřejmě zdravější, tak vyzkouším :)
výborné a rychlé jídlo, neměla jsem strouhanku, tak jsem nahradila pikantní Hraškou a dopadlo to výborně.
Květákové placičky raději peču než smažím, na pánvi mi směs nikdy nevydrží ve formě placiček a mám z toho spíše květákový mozeček..Vždy zamíchám i něco zeleného, dneska byla po ruce řeřicha.
Přidat komentář