Autor: | neznámý |
Datum přidání | 18.04.2012 |
Druh receptu | Oběd, Snídaně, Večeře |
Doba přípravy surovin: |
20 min |
Doba vaření: | 80 min |
Počet porcí: | 8 ks |
Přibližná cena: | 140 Kč |
Chuť: | nehodnoceno |
Cena: | nehodnoceno |
Obtížnost: | nehodnoceno |
Přidat vlastní foto
|
Lískové ořechy
Skořápkové plody loupané
10 čerstvých vajec
Vejce nosnic v klecích. I. třída jakosti - vejce čerstvá A.
6 čerstvých vajec
Čerstvé vejce nosnic v klecích. Jakostní třída: I. třída jakosti -…
Bílkoviny | Sacharidy | Tuky | Energetická hodnota | |
1 porce | 12,01 g | 31,56 g | 20,62 g | 1 512,56 kJ (361 kcal) |
celkově | 96,06 g | 252,46 g | 164,96 g | 12 100,47 kJ (2890 kcal) |
Hodnoty jsou pouze orientační.
Chlebovou směs dáme do mísy, do středu vytlačíme důlek, do něho rozdrobíme droždí a posypeme 1 PL cukru. Droždí promícháme s 200 ml vlažné vody a trochou chlebové směsi a zaděláme kvásek. Necháme odležet 15 minut na teplém místě a přikryjeme utěrkou. Vlašské ořechy, lískové ořechy a dýňová semínka promícháme, 3 PL směsi odložíme stranou na později. Zbývající ořechovou směs, vejce, žloutky, olej a koření dáme do mísy ke kvásku. Uhněteme měkké a vláčné kynuté těsto. Formu vyložíme pečícím papírem. Těsto dáme do formy a hladce rozetřeme. Posypeme odloženou ořechovou směsí, lehce zatlačíme a posypeme zbývajícím cukrem. Těsto přikryjeme a necháme ležet na teplém místě dalších cca 45 minut, až je těsto asi 2 cm pod okraj formy. Troubu předehřejeme na 200°C (horkovzdušnou na 180°C). Chléb pečeme 5 minut a pak snížíme teplotu na 180°C (horkovzdušnou na 160°C). Chléb dopékáme dalších 20-25 minut. Poté vytáhneme z trouby a necháme vychladnout ve formě 10 min, pak formu převrátíme, pečící papír stáhneme a chléb necháme zcela vychladnout na kuchyňské desce.
Můžeme namazat jahodovým nebo meruňkovým džemem.
Přidat komentář