Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Lasagne s rajčaty a fazolemi
Autor: neznámý
Datum přidání 25.06.2010
Druh receptu Oběd, Večeře
 
Doba přípravy
surovin:
10 min
Doba vaření: 35 min
Počet porcí: 4 ks
Přibližná cena: neuvedena
Chuť:
Cena:
Obtížnost:
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

  • 250 g lasagni
  • 400 g fazolí v rajčatové omáčce
  • 300 g kečupu
  • 3 ks rajčat
  • 200 g smetany ke šlehání
  • 1 ks jarní cibulky
  • 250 g nastrouhaného sýra (na posypání)
  • 1 lžička másla
  • kukuřičná strouhanka na vysypání
  • 1 lžička  himalájské soli

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Postup přípravy

V hlubší pánvi rozpálíme trochu másla a na mírném ohni osmahneme na kolečka pokrájenou jarní cibulku. Přidáme fazole v rajčatové omáčce, podusíme, po chvíli přidáme omytá na kostičky pokrájená rajčata, sůl, smetanu ke šlehání a kečup. Vznikne nám fazolová směs, kterou rovnoměrně vkládáme mezi lasagne. Vymazanou hlubší zapékací misku vymažeme máslem, vysypeme kukuřičnou strouhankou. Na dno vedle sebe pokládáme jednu vrstvu lasagní a postup opakujeme dokud vše nespotřebujeme. Jako poslední vrstvu dáváme fazolovou směs. Pečeme s víkem v předehřáté troubě při 180 stupních asi 20-30 minut. Lasagne 15 minut před dopečením posypeme sýrem, odděláme víko a necháme v troubě tak dlouho dokud se nevytvoří zlatavá kurčička. 


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

miselw@ | 25.06.2010 - 08:26
Chuť:
Cena:
Obtížnost:

Nejnovější články

16.10. byl SVĚTOVÝ DEN VÝŽIVY

Světový den výživy připomíná právo na kvalitní jídlo pro všechny bez rozdílu.

Monitoring dietární expozice roku 2024

Systém monitorování zdravotního stavu obyvatelstva ČR ve vztahu k životnímu…

Lyofilizované jahody

Rodiče, sportovce i zájemce o zdravý životní styl by mohl zaujmout test…

Další zajímavé recepty