Autor: | neznámý |
Datum přidání | 12.06.2012 |
Druh receptu | Oběd, Večeře |
Doba přípravy surovin: |
neuvedena |
Doba vaření: | neuvedena |
Počet porcí: | 5 ks |
Přibližná cena: | neuvedena |
Chuť: | nehodnoceno |
Cena: | nehodnoceno |
Obtížnost: | nehodnoceno |
Přidat vlastní foto
|
Bešamelová omáčka:
Madeta Jihočeské máslo
Obsah tuku: 82%
Tradiční české máslo
Máslo
Sůl s jodem Tesco Value
Jedlá sůl s jodem vakuová
Olio extra vergine di oliva
Extra panenský olivový olej
Olio di sansa di oliva
Olivový olej z pokrutin
Špenát ochucený
Dione - Špěnát ochucený - hluboce zmrazená zelenina
Jemně ochucený…
Bílkoviny | Sacharidy | Tuky | Energetická hodnota | |
1 porce | 22,77 g | 31,53 g | 28,22 g | 1 983,81 kJ (474 kcal) |
celkově | 113,83 g | 157,65 g | 141,08 g | 9 919,04 kJ (2369 kcal) |
Hodnoty jsou pouze orientační.
Na másle si osmahneme cibulku, přidáme špenát a pokrájený tempeh. Povaříme a jakmile stáhneme z ohně, vmícháme prolisovaný česnek a sůl. Dále si z másla a mouky uděláme jíšku, přidáme muškátový oříšek a postupně během míchání přiléváme vodu, dokud nám nevznikne omáčka. Zapékací misku vymažeme máslem, vysypeme strouhankou a na dno nalijeme část omáčky, na kterou vyskládáme vedle sebe lasagnové plátky. Další vrstvu vytvoříme pomocí špenátu. Špenátovou vrstvu překryjeme plátky lasagní, potřeme omáčkou a dáme opět špenát. Takto postupujeme, dokud nezpracujeme všechny suroviny. Poslední vrstvu zakončíme špenátem, který bohatě přelijeme omáčkou tak, aby byly plátky lasagní překryté. Pečeme v předehřáté troubě na 200 stupňů přikryté víkem. Zhruba po půl hodině povrch posypeme sýrem a necháme dopéct.
Přidat komentář