Autor: | neznámý |
Datum přidání | 04.10.2011 |
Druh receptu | Oběd, Večeře |
Doba přípravy surovin: |
30 min |
Doba vaření: | 35 min |
Počet porcí: | 5 ks |
Přibližná cena: | neuvedena |
Chuť: | |
Cena: | |
Obtížnost: | |
Přidat vlastní foto
|
Madeta Jihočeské máslo
Obsah tuku: 82%
Tradiční české máslo
Máslo
Jihočeská Niva
Poloměkký zrající plnotučný sýr s plísní uvnitř hmoty
Olio extra vergine di oliva
Extra panenský olivový olej
Olio di sansa di oliva
Olivový olej z pokrutin
Bílkoviny | Sacharidy | Tuky | Energetická hodnota | |
1 porce | 22,37 g | 54,29 g | 22,58 g | 2 177,17 kJ (520 kcal) |
celkově | 111,87 g | 271,44 g | 112,88 g | 10 885,87 kJ (2600 kcal) |
Hodnoty jsou pouze orientační.
V hluboké pánvi rozpálíme olivový olej, přidáme nakrájená rajčata s bazalkou, ovesné vločky, špenát a kukuřičnou strouhanku. Zalijeme vodou a mícháme, dokud se vše důkladně nepromíchá. Jakmile nám špenát povolí, přidáme bazalku, prolisovaný česnek a na drobno pokrájený kousek uzeného tempehu. Pekáč střední velikosti vymažeme máslem a zapneme troubu na 200 stupňů. Lasagne nevaříme a rovnou vyskládáme první vrstvu plátků. Jakmile máme pokryté celé dno, nalijeme 1-2 naběračky omáčky a rovnoměrně rozetřeme. Plátky Lasagní by se neměly navzájem překrývat. Překryjeme další vrstvou plátků a omáčkou. Celý proces opakujeme, dokud nespotřebujeme všechnu omáčku. Omáčka by měla vystačit na 6 vrstev se 3 plátky vedle sebe. Poslední vrstvu zakončíme omáčkou. Pečeme přikryté při 200 stupních asi 35 minut. Zhruba po 25 minutách víko sundáme, posypeme sýrem a pečeme dozlatova.
Mňam. Lasagne mám moc ráda a jsem ráda, že jdou vařit i bez masa, protože ho nemusím.
Po vyzkoušení můžu jen napsat - experiment nevydařen. Celé mi to přišlo takové suché (dost cítit ta kukuřičná strouhanka), chuť do hořka. Nebylo to dobré. PS: místo tempehu jsem použil uzené tofu.
Přidat komentář