Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Lasagne s rajčatovo-španátovou omáčkou, česnekem a nivou
Autor: neznámý
Datum přidání 04.10.2011
Druh receptu Oběd, Večeře
 
Doba přípravy
surovin:
30 min
Doba vaření: 35 min
Počet porcí: 5 ks
Přibližná cena: neuvedena
Chuť:
Cena:
Obtížnost:
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

  • 18 ks plátků Lasagní
  • 400 g krájených rajčat s bazalkou (sterilované)
  • 200 g mraženého sekaného špenátu
  • 180 g kukuřičné strouhanky
  • 100 g ovesných vloček
  • 90 g Nivy
  • 20 g uzeného tempehu
  • 4 stroužky českého česneku
  • 1 lžička bazalky
  • 1 lžíce olivového oleje
  • máslo na vymazání

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Výživové hodnoty

  Bílkoviny Sacharidy Tuky Energetická hodnota
1 porce 22,37 g 54,29 g 22,58 g 2 177,17 kJ (520 kcal)
celkově 111,87 g 271,44 g 112,88 g 10 885,87 kJ (2600 kcal)

Hodnoty jsou pouze orientační.

Postup přípravy

V hluboké pánvi rozpálíme olivový olej, přidáme nakrájená rajčata s bazalkou, ovesné vločky, špenát a kukuřičnou strouhanku. Zalijeme vodou a mícháme, dokud se vše důkladně nepromíchá. Jakmile nám špenát povolí, přidáme bazalku, prolisovaný česnek a na drobno pokrájený kousek uzeného tempehu. Pekáč střední velikosti vymažeme máslem a zapneme troubu na 200 stupňů. Lasagne nevaříme a rovnou vyskládáme první vrstvu plátků. Jakmile máme pokryté celé dno, nalijeme 1-2 naběračky omáčky a rovnoměrně rozetřeme. Plátky Lasagní by se neměly navzájem překrývat. Překryjeme další vrstvou plátků a omáčkou. Celý proces opakujeme, dokud nespotřebujeme všechnu omáčku. Omáčka by měla vystačit na 6 vrstev se 3 plátky vedle sebe. Poslední vrstvu zakončíme omáčkou.  Pečeme přikryté při 200 stupních asi 35 minut. Zhruba po 25 minutách víko sundáme, posypeme sýrem a pečeme dozlatova.  


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

Dita | 4.10.2011 - 11:16
Chuť:
Cena:
Obtížnost:

Mňam. Lasagne mám moc ráda a jsem ráda, že jdou vařit i bez masa, protože ho nemusím.

Lasman | 4.10.2011 - 11:16
Chuť:
Cena:
Obtížnost:

Po vyzkoušení můžu jen napsat - experiment nevydařen. Celé mi to přišlo takové suché (dost cítit ta kukuřičná strouhanka), chuť do hořka. Nebylo to dobré. PS: místo tempehu jsem použil uzené tofu.

Nejnovější články

16.10. byl SVĚTOVÝ DEN VÝŽIVY

Světový den výživy připomíná právo na kvalitní jídlo pro všechny bez rozdílu.

Monitoring dietární expozice roku 2024

Systém monitorování zdravotního stavu obyvatelstva ČR ve vztahu k životnímu…

Lyofilizované jahody

Rodiče, sportovce i zájemce o zdravý životní styl by mohl zaujmout test…

Další zajímavé recepty