Autor: | neznámý |
Datum přidání | 17.10.2011 |
Druh receptu | Zákusek, Svačina, Snídaně |
Doba přípravy surovin: |
neuvedena |
Doba vaření: | 35 min |
Počet porcí: | 1 ks |
Přibližná cena: | neuvedena |
Chuť: | nehodnoceno |
Cena: | nehodnoceno |
Obtížnost: | nehodnoceno |
Přidat vlastní foto
|
Madeta Jihočeské máslo
Obsah tuku: 82%
Tradiční české máslo
Máslo
Mák mletý 100 %
Olejnatá semena loupaná.
Pšeničná múka celozrnná špeciál - stredná
Pšeničná mouka celozrnná
10 čerstvých vajec
Vejce nosnic v klecích. I. třída jakosti - vejce čerstvá A.
6 čerstvých vajec
Čerstvé vejce nosnic v klecích. Jakostní třída: I. třída jakosti -…
Z cukru, tuku a celých vajec si nejprve vymícháme pěkné těsto, do kterého postupně přidáme raději prosátou mouku smíchanou s práškem do pečiva, mák a mléko. Znovu důkladně vymícháme, pozor aby se netvořily zbytečné hrudky, případně můžete použít elektronický míchač a pak těsto rozetřeme na máslem vymazaný a kokosem vysypaný plech a upečeme.Já s moují troubou peču asi 25-30minut, hotový makovec nakonec prokrojím a namažu ovocnou marmeládou.
Co je na tomto receptu zdravého? To snad umí každý nahradit v receptu mouku a cukr za zdravější variantu... A ten nadpis... Lehký? Mák je právěže těžce stravitelný!!! A v kombinaci tučného máku s máslem na tom nevidím nic lehkého...
Lehký je asi myšleno ve smyslu snadný.
Přidat komentář