Autor: | neznámý |
Datum přidání | 15.09.2013 |
Druh receptu | Snídaně, Svačina |
Doba přípravy surovin: |
60 min |
Doba vaření: | 45 min |
Počet porcí: | 8 ks |
Přibližná cena: | neuvedena |
Chuť: | nehodnoceno |
Cena: | nehodnoceno |
Obtížnost: | nehodnoceno |
Přidat vlastní foto
|
Madeta Jihočeské máslo
Obsah tuku: 82%
Tradiční české máslo
Máslo
Sůl s jodem Tesco Value
Jedlá sůl s jodem vakuová
Biotrend Bio citróny
Bio citróny, odrůda: Primofiore, kategorie: 5, jakost: 1
Uvetta Sultanina
Rozinky, bezlepkové, bio.
Rozinky Suntree
Rozinky, nesířené - sušené ovoce
Vegetol gold
Rostlinný jedlý olej jednodruhový
Slunečnicový olej
Rostlinný jedlý olej. Jednodruhový, slunečnicový.
10 čerstvých vajec
Vejce nosnic v klecích. I. třída jakosti - vejce čerstvá A.
6 čerstvých vajec
Čerstvé vejce nosnic v klecích. Jakostní třída: I. třída jakosti -…
Skořice mletá Mikado
Skořice, mletá
Bílkoviny | Sacharidy | Tuky | Energetická hodnota | |
1 porce | 5,46 g | 48,24 g | 13,35 g | 1 373,03 kJ (328 kcal) |
celkově | 43,70 g | 385,89 g | 106,82 g | 10 984,20 kJ (2623 kcal) |
Hodnoty jsou pouze orientační.
Rozinky namočíme do horké vody. Do misky prosejeme mouku a smícháme se špetkou soli. Uprostřed mouky uděláme důlek a vyklepneme vejce, přilijeme rozpuštěné máslo a vodu. Voda by měla být teplá, ne horká. Dále přikápneme šťávu z jedné půlky citrónu, olej a přidáme med. Z těsta vytvarujeme bochánek, který necháme čtvrt hodiny pod utěrkou odpočívat. Mezitím si oloupeme jablka, vykrojíme jádřince a nastrouháme na hrubém struhadle. Promícháme s medem, skořicí a citrónovou šťávou. Nejlépe na rozprostřené potravinové folii vyválíme těsto na velmi tenký plát. Rozválené těsto potřeme máslem, posypeme strouhankou a rozprostřeme jablka téměř po celé šířce. Na závěr posypeme rozinkami. Pomocí fólie snadno závin svineme a překulíme na plech vyložený pečícím papírem. Závin potřeme vodou a vložíme do předehřáté trouby na 180°C. Pečeme cca 45 minut.
Přidat komentář