Autor: | neznámý |
Datum přidání | 15.12.2012 |
Druh receptu | Zákusek |
Doba přípravy surovin: |
neuvedena |
Doba vaření: | 17 min |
Počet porcí: | 20 ks |
Přibližná cena: | neuvedena |
Chuť: | |
Cena: | |
Obtížnost: | |
Přidat vlastní foto
|
Madeta Jihočeské máslo
Obsah tuku: 82%
Tradiční české máslo
Máslo
Pšeničná múka celozrnná špeciál - stredná
Pšeničná mouka celozrnná
10 čerstvých vajec
Vejce nosnic v klecích. I. třída jakosti - vejce čerstvá A.
6 čerstvých vajec
Čerstvé vejce nosnic v klecích. Jakostní třída: I. třída jakosti -…
Bílkoviny | Sacharidy | Tuky | Energetická hodnota | |
1 porce | 2,68 g | 11,50 g | 8,39 g | 534,58 kJ (128 kcal) |
celkově | 53,61 g | 230,01 g | 167,85 g | 10 691,50 kJ (2553 kcal) |
Hodnoty jsou pouze orientační.
Nejdříve si vyndáme máslo z ledničky, aby nám předem změklo. V misce smícháme obě mouky se třtinovým a vanilkovým cukrem a na jemném struhadle nastrouhané vlašské oříšky. Dále přidáme vejce, oříškový olej, vodu a přistrouháme máslo. Vypracujeme těsto, které necháme několik hodin v ledničce, ideálně přes noc. Z těsta vyválíme na pomoučněném vále placku o síle asi tak 3 mm a vykrajujeme kytičky. Vyrovnané kytičky vedle sebe na plechu ozdobíme půlkou vlašského oříšku a opatrně zamáčkneme do těsta. Pečeme v předehřáté troubě na 180°C asi 12-15 minut. Záleží na tloušťce kytiček a typu trouby, proto je nezapomeneme ke konci doby pečení více hlídat. Uvedené množství je na 4 plechy.
Včera upečené, dnes ochutnané. Doporučuji. S těstem se mi krásně pracovalo.
Přidat komentář