Autor: | neznámý |
Datum přidání | 30.05.2012 |
Druh receptu | Oběd, Večeře |
Doba přípravy surovin: |
20 min |
Doba vaření: | 45 min |
Počet porcí: | 4 ks |
Přibližná cena: | neuvedena |
Chuť: | |
Cena: | |
Obtížnost: | |
Přidat vlastní foto
|
Madeta Jihočeské máslo
Obsah tuku: 82%
Tradiční české máslo
Máslo
Sůl s jodem Tesco Value
Jedlá sůl s jodem vakuová
Paprika sladká mletá Vitana
Paprika sladká mletá
Bílkoviny | Sacharidy | Tuky | Energetická hodnota | |
1 porce | 5,07 g | 36,64 g | 2,42 g | 868,93 kJ (208 kcal) |
celkově | 20,29 g | 146,58 g | 9,69 g | 3 475,72 kJ (830 kcal) |
Hodnoty jsou pouze orientační.
Brambory důkladně omyjeme od hlíny a nakrájíme na osminky. Mrkev očistíme a pokrájíme podélně. Plech vymažeme máslem a rovnoměrně rozmístíme brambory s mrkví. Pečeme v předehřáté troubě na 220 stupňů. Zhruba po 20 minutách brambory otočíme, Jestliže se nám připíkají ke dnu, přidáme ještě trochu másla. Upečené brambory vysypeme do misky, kde je promícháme se solí, prolisovaným česnekem, bylinkami a paprikou. Podáváme např. s obilnými plackami.
Pekla jsem brambory s mrkví a uvařenou pohankou, použila jiné bylinky, česnek a byla to mňamka, i bez placků.
Přidat komentář