Autor: | neznámý |
Datum přidání | 09.01.2012 |
Druh receptu | Oběd, Večeře |
Doba přípravy surovin: |
20 min |
Doba vaření: | 35 min |
Počet porcí: | 2 ks |
Přibližná cena: | neuvedena |
Chuť: | nehodnoceno |
Cena: | nehodnoceno |
Obtížnost: | nehodnoceno |
Přidat vlastní foto
|
Sůl s jodem Tesco Value
Jedlá sůl s jodem vakuová
Kokosový olej BIO RAW
Jedlý rostlinný olej jednodruhový.
BIO Kokosöl nativ
Bio olej kokosový
Pilos Smetana kysaná
Smetana kysaná pochoutková. Obsah tuku min. 16%.
Salmon filet Gran Mare
Filet z lososa, hluboce zmrazený.
Losos Gorbuša
Filety s kůží, hluboce zmrazený, glazovaný
Bílkoviny | Sacharidy | Tuky | Energetická hodnota | |
1 porce | 24,12 g | 8,19 g | 18,47 g | 1 344,32 kJ (321 kcal) |
celkově | 48,25 g | 16,38 g | 36,93 g | 2 688,63 kJ (642 kcal) |
Hodnoty jsou pouze orientační.
Porce lososa omyjeme a podle chuti osolíme. Oloupanou cibuli a česnek pokrájíme na drobno. Na kokosovém oleji osmahneme cibulku, přidáme česnek a po krátké chvíli omytý a na kousky pokrájený špenát, který jsme před tím ještě spařili. Podle chuti osolíme a společně podusíme pod pokličkou. V případě, že by se špenát připaloval, mírně podlijeme vodou a dále dusíme. Nakonec vmícháme pro zjemnění zakysanou smetanu. Rybí filet si upečeme v troubě. Lososa položíme na plech, který jsme vyložili alobalem. Zakápneme olivovým olejem, zabalíme a dáme péct do trouby. Po 20 minutách zkontrolujeme, zda je ryba již hotová. Pokud je měkká, alobal necháme rozbalený a necháme dopéct vrchní stranu. Na talíř servírujeme nejprve špenát, na který položíme rybí filet a pokapeme citrónovou šťávou. Podáváme s bramborem.
Naprosto vynikající oběd, doporučuji!!
Přidat komentář