Autor: | Raskenius |
Datum přidání | 18.03.2013 |
Druh receptu | Zákusek |
Doba přípravy surovin: |
neuvedena |
Doba vaření: | neuvedena |
Počet porcí: | neuvedeno |
Přibližná cena: | neuvedena |
Chuť: | nehodnoceno |
Cena: | nehodnoceno |
Obtížnost: | nehodnoceno |
Přidat vlastní foto
|
Zasněžené mandle Bio
Neloupané mandle marinované v luxusní ovocné marinádě ochucené…
Sůl s jodem Tesco Value
Jedlá sůl s jodem vakuová
Biotrend Bio citróny
Bio citróny, odrůda: Primofiore, kategorie: 5, jakost: 1
Hořčice IL Nutrimento
Hořčice, celá semena. Bezlepková.
Mustard American Style
Hořčice na americký způsob
Mandorle Italiane
Přírodní oloupané mandle, bezlepkové, bio.
Pavlides fruit
Broskve půlené v mírně sladkém nálevu. Zpracované ovoce. Kompot.
Agar - Agar
Zahušťovadlo
Sojové maso necháme ve vodě nabobtnat a poté vaříme asi 20 minut. Odstavíme a necháme zchladnout a nasáknout. Poté přebytečnou vodu odlejeme stranou a maso najemno umeleme. (Někdy je potřeba, aby se dalo mlýt jej trochu ještě ve mlýnku provlhčit - použijeme odlitou vodu z vaření)Za postupného přidávání do vyšlehávané sojasmetany vyšleháme do jemné pěny, kterou ochutíme bílým vínem, citronovou šťávou, hořčicí (doporučuji bez barviv a chemické konzervace) a s citem, jen aby pěna chytila podbarvení po hořčici.Jablka oloupeme (pokud možno keramickou škrabkou nebo nožem) zbavíme jadřinců a nakrájíme na kolečka silná asi 1.5 cm a dáme je na chvíli do vody s trochou citronové šťávy.Za pomoci sáčku s hladkou trubičkou nastříkáme kroužek připravenou pěnou na kolečka jablek pěkně kolem středového otvoru. Dobře okapané broskve pak prohlubní po pecce nahoru posadíme na takto připravená kolečka jablek s pěnou. Za pomocí sáčku s vroubkovanou trubičkou pak na broskve ozdobně nastříkáme trochu pěny. Ozdobíme snítkou petrželky a oloupanou mandličkou (popřípadě jemně posypeme mandlovou drtí)Po vychlazení (kvůli sojasmetaně) přeleštíme celý povrch výrobku vychladlým tekutým agar agarem.
Pro slavnostní příležitosti výborný malý předkrm z ovoce, jemné pěny ze sojového masa. Je přizdoben mandlí a petrželkou. Povrch je potažen slabou vrstvou čirého agar agaru, který výrobek chrání před osycháním a dává mu potřebný lesk.
Teda pardón, ale podle vašich receptů bych asi nic neuvařila. Nějak to postrádá hlavu a patu..:)
Přidat komentář