Autor: | neznámý |
Datum přidání | 09.10.2013 |
Druh receptu | Snídaně, Svačina, Zákusek |
Doba přípravy surovin: |
20 min |
Doba vaření: | 25 min |
Počet porcí: | 12 ks |
Přibližná cena: | neuvedena |
Chuť: | nehodnoceno |
Cena: | nehodnoceno |
Obtížnost: | nehodnoceno |
Přidat vlastní foto
|
Vegetol gold
Rostlinný jedlý olej jednodruhový
Slunečnicový olej
Rostlinný jedlý olej. Jednodruhový, slunečnicový.
Bílkoviny | Sacharidy | Tuky | Energetická hodnota | |
1 porce | 3,65 g | 38,26 g | 5,32 g | 881,84 kJ (211 kcal) |
celkově | 43,81 g | 459,07 g | 63,90 g | 10 582,10 kJ (2527 kcal) |
Hodnoty jsou pouze orientační.
Než se pustíme do přípravy těsta, předehřejeme si troubu na 180 °C. Odkrojenou čtvrtku z dýně hokkaido omyjeme, oloupeme a zbavíme jadérek. Dýni nastrouháme na jemném struhadle. Do misky přesejeme mouku, vmícháme cukr, kokos, karob a kypřící prášek. Poté přidáme olej a postupně do těsta zapracováváme vodu. Těsto by mělo být lehké a nadýchané. K tomu nám může pomoci šlehač s metlou. Připravenou formu na muffiny naplníme do dvou třetin těstem a vložíme na 25 minut do trouby. Uvedené množství je na 12 ks muffinů.
Recept je velmi rychlý a to díky tomu, že odpadne vážení surovin, protože se jednoduše odměřuje na hrníčky. Od prvního zamíchání až po vyklápění muffinu na talíř nám nezabere ani hodinku. Hokkaidové muffiny oceníme především k odpolední svačince nebo pokud nás začne honit mlsná.
Přidat komentář