Autor: | neznámý |
Datum přidání | 13.07.2011 |
Druh receptu | Oběd, Snídaně, Večeře |
Doba přípravy surovin: |
180 min |
Doba vaření: | 30 min |
Počet porcí: | 3 ks |
Přibližná cena: | neuvedena |
Chuť: | |
Cena: | |
Obtížnost: | |
Přidat vlastní foto
|
Sůl s jodem Tesco Value
Jedlá sůl s jodem vakuová
Billa Tuna Brine
Tuňák celý, přírodní, rybí konzerva, sterilováno.
Bílkoviny | Sacharidy | Tuky | Energetická hodnota | |
1 porce | 29,21 g | 50,99 g | 3,90 g | 1 587,47 kJ (379 kcal) |
celkově | 87,62 g | 152,96 g | 11,71 g | 4 762,41 kJ (1137 kcal) |
Hodnoty jsou pouze orientační.
Pohanku a cizrnu smícháme dohromady, propereme a namočíme alespoň na tři hodiny. Jsou-li v pohance tmavé slupky odstraníme je. Vodu slijeme, nalijeme novou a dáme vařit se zelím, které jsme nakrájeli na malé kousky. Množství vody by mělo být asi 1 cm nad povrch pohanky a cizrny. Během vaření nesolíme ani není potřeba míchat. Jakmile se začne voda vařit, vaříme zhruba ještě 15 minut pod pokličkou na mírném ohni. Hrnec i s pokličkou zabalíme do utěrky a necháme dojít nejlépe zabalené v peřinách. Na pánvi ohřejeme tuňáka, přidáme uvařenou pohanku s cizrnou a zelím, ochutím solí, prolisovaným česnekem a ještě pár minut dohromady povaříme. Pohanku na talíři zdobíme petrželkou a můžeme podávat samotné či s chlebem.
S tuniakom mi moc nechutilo. Na druhý pokus som pripravila bez tuniaka a miesto toho dala 2x viac zelí, to už mi chutilo viac.
Přidat komentář