Autor: | neznámý |
Datum přidání | 15.04.2012 |
Druh receptu | Oběd, Večeře |
Doba přípravy surovin: |
10 min |
Doba vaření: | 25 min |
Počet porcí: | 4 ks |
Přibližná cena: | neuvedena |
Chuť: | |
Cena: | |
Obtížnost: | |
Přidat vlastní foto
|
Madeta Jihočeské máslo
Obsah tuku: 82%
Tradiční české máslo
Máslo
Sůl s jodem Tesco Value
Jedlá sůl s jodem vakuová
Zeleninový vývar Brodo vegetale
Nasekaná čerstvá zelenina s hustou konzistencí.
Zeleninový vývar
Čirý zeleninový vývar. Sterilováno.
Zeleninový vývar pálivý
Čirý zeleninový vývar. Sterilováno.
Bílkoviny | Sacharidy | Tuky | Energetická hodnota | |
1 porce | 1,55 g | 9,33 g | 1,22 g | 238,41 kJ (57 kcal) |
celkově | 6,22 g | 37,31 g | 4,86 g | 953,64 kJ (228 kcal) |
Hodnoty jsou pouze orientační.
Oloupané brambory nakrájíme na malé kostičky a zelí na tenké nudličky. Na másle orestujeme cibulku, poté přidáme brambory a zelí. Zalijeme horkou vodou a ochutíme solí a kmínem. Vaříme do změknutí. Část uvařených brambor vyjmeme z hrnce, rozmačkáme a vrátíme zpátky - polévku tak zdravě zahustíme. Na konec přidáme muškátový oříšek. Polévku servírujeme na talíř a posypeme řeřichou.
Přidat komentář