Autor: | Svět zdraví |
Datum přidání | 19.10.2014 |
Druh receptu | Oběd, Večeře |
Doba přípravy surovin: |
10 min |
Doba vaření: | 30 min |
Počet porcí: | 4 ks |
Přibližná cena: | neuvedena |
Chuť: | |
Cena: | |
Obtížnost: | |
Přidat vlastní foto
|
Olio extra vergine di oliva
Extra panenský olivový olej
Olio di sansa di oliva
Olivový olej z pokrutin
Bílkoviny | Sacharidy | Tuky | Energetická hodnota | |
1 porce | 2,33 g | 11,89 g | 6,15 g | 476,60 kJ (114 kcal) |
celkově | 9,34 g | 47,57 g | 24,59 g | 1 906,40 kJ (455 kcal) |
Hodnoty jsou pouze orientační.
Nadrobno nasekanou cibuli mírně osmahneme na oleji. Přidáme omytý řapíkatý celer nakrájený na 1–1,5 cm velké kousky a po cca 2–3 minutách přisypeme na kolečka nakrájenou mrkev. Po kratším orestování zalijeme zeleninu vývarem a přidáme i nastrouhaný zázvor. Vaříme doměkka a osolíme. Polévku rozmixujeme, zjemníme smetanou a dochutíme kořením. Z polévky můžeme také před rozmixováním vyjmout část zeleniny, abychom docílili "hrubší" konzistence.
www.svet-zdravi.cz
Výborné je přidat do této polévky i nějakou luštěninu, např. cizrnu nebo fazole černé oko.
Přidat komentář