Autor: | neznámý |
Datum přidání | 25.06.2010 |
Druh receptu | Oběd, Večeře |
Doba přípravy surovin: |
10 min |
Doba vaření: | 35 min |
Počet porcí: | 3 ks |
Přibližná cena: | neuvedena |
Chuť: | |
Cena: | |
Obtížnost: | |
Přidat vlastní foto
|
Bílkoviny | Sacharidy | Tuky | Energetická hodnota | |
1 porce | 7,70 g | 73,62 g | 2,09 g | 1 488,17 kJ (355 kcal) |
celkově | 23,11 g | 220,85 g | 6,28 g | 4 464,50 kJ (1066 kcal) |
Hodnoty jsou pouze orientační.
Ve středně velkém hrnci uvaříme rýži podle návodu. Mrkev a pórek omyjeme a nakrájíme na kolečka. V hluboké teflonové pánvi rozpustíme malý plátek másla, přidáme nakrájenou zeleninu, kterou lehce orestujeme. Kořen zázvoru oloupeme a nastrouháme k zeleninové směsi, přidáme rýži, ochutíme solí, tymiánem a citrónovou šťávou. Vše dobře promícháme a opékáme zhruba ještě dvě minuty, dokud zázvor nezbavíme štiplavé chuti. Ten dodá pokrmu netradiční chuť a aroma.
Jednoduché a velmi chutné! Všechny bylinky dohromady skutečně vytvoří zajímavou chut.
Přidat komentář