Autor: | neznámý |
Datum přidání | 20.07.2013 |
Druh receptu | Oběd, Večeře |
Doba přípravy surovin: |
neuvedena |
Doba vaření: | neuvedena |
Počet porcí: | 3 ks |
Přibližná cena: | neuvedena |
Chuť: | nehodnoceno |
Cena: | nehodnoceno |
Obtížnost: | nehodnoceno |
Přidat vlastní foto
|
Madeta Jihočeské máslo
Obsah tuku: 82%
Tradiční české máslo
Máslo
Sůl s jodem Tesco Value
Jedlá sůl s jodem vakuová
Kuřecí stehna
Hluboce zmrazená, třída jakosti A
Kuřecí stehenní řízek bez kůže
Kuřecí stehno vykostěné bez kůže, hluboce zmrazené třída A
Vegetol gold
Rostlinný jedlý olej jednodruhový
Slunečnicový olej
Rostlinný jedlý olej. Jednodruhový, slunečnicový.
Bílkoviny | Sacharidy | Tuky | Energetická hodnota | |
1 porce | 12,50 g | 66,97 g | 13,70 g | 1 741,90 kJ (416 kcal) |
celkově | 37,51 g | 200,90 g | 41,09 g | 5 225,70 kJ (1248 kcal) |
Hodnoty jsou pouze orientační.
Nejdříve si uděláme vývar z mrkve. V menším hrnci rozpustíme máslo, přidáme nahrubo nastrouhanou mrkev a osmahneme, poté zalijeme vodou a krátce povaříme. Kuřecí maso a pórek si nakrájíme na malé kousky. Rýži důkladně propereme a necháme stranou okapat. V hlubší pánvi na oleji osmahneme pórek a přidáme maso promíchané se solí. Jakmile se nám maso zatáhne, přidáme rýží a zalijeme vývarem i s mrkví. Přikryjeme pokličkou a na mírném ohni vaříme do měkka. Nať z mrkve obereme a nakrájíme na drobno. Vmícháme k rýži na úplný závěr. Je-li potřeba, lehce dosolíme.
Přidat komentář