Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Rýže na česneku s rajčatovou omáčkou
Autor: neznámý
Datum přidání 15.06.2011
Druh receptu Oběd, Večeře
 
Doba přípravy
surovin:
5 min
Doba vaření: 20 min
Počet porcí: 3 ks
Přibližná cena: neuvedena
Chuť:
Cena:
Obtížnost:
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

  • 1 hrníček rýže
  • 400g loupaných rajčat v rajčatové omáčce
  • 1 rajčatový protlak
  • 1 cibule
  • 3 stroužky českého česneku
  • 1 lžička oregana
  • 1 lžička másla
  • 1 svazek kopru
  • sýr na posypání
  • sůl podle chuti

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Výživové hodnoty

  Bílkoviny Sacharidy Tuky Energetická hodnota
1 porce 19,86 g 87,08 g 5,86 g 1 858,16 kJ (444 kcal)
celkově 59,58 g 261,25 g 17,57 g 5 574,49 kJ (1331 kcal)

Hodnoty jsou pouze orientační.

Postup přípravy

Rýži dáme vařit, tak jak jsme zvyklý. Cibuli oloupeme, pokrájíme na malé kousky a osmahneme na troše másla. Přidáme rajčata včetně protlaku a rozředíme trochou vody. Za občasného míchání necháme provařit. Na závěr přidáme prolisovaný česnek, osolíme a přisypeme oregano. Na talíř naservírujeme nejprve rýži, zalijeme omáčkou a posypeme sýrem a na jemno nasekaným čerstvým koprem. Rajčatovou omáčku lze ještě dochutit sójovou omáčkou.

Tipy na vylepšení

Omáčku můžeme místo vodou naředit smetanou. 


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

BuriMona@ | 15.06.2011 - 11:30
Chuť:
Cena:
Obtížnost:

zuzicek.milacek@ | 15.06.2011 - 11:30
Chuť:
Cena:
Obtížnost:

zuzicek.milacek@ | 15.06.2011 - 11:30

Výborná omáčka, která se hodí i na těstoviny. :-)

Sunriska | 15.06.2011 - 11:30
Chuť:
Cena:
Obtížnost:

Nejnovější články

Bude úspěch nebo rozčarování?

Některé pobuřuje, některé děsí a někdo je velmi spokojený... O čem, že je to…

16.10. byl SVĚTOVÝ DEN VÝŽIVY

Světový den výživy připomíná právo na kvalitní jídlo pro všechny bez rozdílu.

Monitoring dietární expozice roku 2024

Systém monitorování zdravotního stavu obyvatelstva ČR ve vztahu k životnímu…

Další zajímavé recepty