Autor: | neznámý |
Datum přidání | 15.06.2011 |
Druh receptu | Oběd, Večeře |
Doba přípravy surovin: |
5 min |
Doba vaření: | 20 min |
Počet porcí: | 3 ks |
Přibližná cena: | neuvedena |
Chuť: | |
Cena: | |
Obtížnost: | |
Přidat vlastní foto
|
Madeta Jihočeské máslo
Obsah tuku: 82%
Tradiční české máslo
Máslo
Rýže natural
Rýže dlouhozrnná natural
Arax Rýže basmati
Rýže basmati
Concentrato di Pomodoro
Rajčatová pasta. Sterilováno
Rajčatový protlak albert Quality
Rajčatový protlak zahuštěný. Pasterováno. Na 100 g protlaku bylo…
Pomodori Pelati San Fabio
Loupaná rajčata v rajčatové šťávě - pasterováno.
Bílkoviny | Sacharidy | Tuky | Energetická hodnota | |
1 porce | 19,86 g | 87,08 g | 5,86 g | 1 858,16 kJ (444 kcal) |
celkově | 59,58 g | 261,25 g | 17,57 g | 5 574,49 kJ (1331 kcal) |
Hodnoty jsou pouze orientační.
Rýži dáme vařit, tak jak jsme zvyklý. Cibuli oloupeme, pokrájíme na malé kousky a osmahneme na troše másla. Přidáme rajčata včetně protlaku a rozředíme trochou vody. Za občasného míchání necháme provařit. Na závěr přidáme prolisovaný česnek, osolíme a přisypeme oregano. Na talíř naservírujeme nejprve rýži, zalijeme omáčkou a posypeme sýrem a na jemno nasekaným čerstvým koprem. Rajčatovou omáčku lze ještě dochutit sójovou omáčkou.
Omáčku můžeme místo vodou naředit smetanou.
Výborná omáčka, která se hodí i na těstoviny. :-)
Přidat komentář