Autor: | neznámý |
Datum přidání | 24.06.2010 |
Druh receptu | Oběd, Večeře |
Doba přípravy surovin: |
10 min |
Doba vaření: | 35 min |
Počet porcí: | 4 ks |
Přibližná cena: | neuvedena |
Chuť: | |
Cena: | |
Obtížnost: | |
Přidat vlastní foto
|
Madeta Jihočeské máslo
Obsah tuku: 82%
Tradiční české máslo
Máslo
Rýže natural
Rýže dlouhozrnná natural
Arax Rýže basmati
Rýže basmati
Zeleninová směs s kukuřicí
Hluboce zmrazená zeleninová směs
Bílkoviny | Sacharidy | Tuky | Energetická hodnota | |
1 porce | 13,55 g | 104,87 g | 2,18 g | 2 068,98 kJ (494 kcal) |
celkově | 54,19 g | 419,48 g | 8,73 g | 8 275,90 kJ (1977 kcal) |
Hodnoty jsou pouze orientační.
Ve větším hrnci na malé lžičce másla krátce orestujeme rýži s bobkovým listem, dokud zrnka nezbělají. Zalijeme vodou, přikryjeme pokličku a vaříme na mírném ohni podle návodu na obale. V hluboké teflonové pánvi rozpustíme máslo, na kterém orestujeme jarní cibulku dozlatova, přidáme mraženou zeleninu, sekaný špenát a osolíme. Vaříme pod poklicí za občasného míchání, dokud zelenina se špenátem nezměkne. Z uvařené rýže vyndáme bobkové listy, přidáme směs bylinek a řádně zamícháme. Hotové jídlo můžeme ozdobit nasekanou pažitkou, nastrouhaným sýrem či hoblinami z parmazánu.
Rýže, podobně jako těstoviny, je vhodným základem pro mnoho různých pokrmů. Obvykle než se začíná rýže vařit v hrnci, ji nejprve lehce opečeme na pánvi. Je to jedna z variant, jak si tuto pochutinu vylepšit jak vzhledově, tak i chuťově. Tento pokrm je velice rychlý, a proto se hodí nejen jako hlavní jídlo k obědu, ale také i pro hladové strávníky k večeři. Ještě je potřeba zmínit, že rýže se vaří v poměru 1:2. Chceme-li uvařit jeden hrníček rýže, budeme potřebovat dva hrníčky vody.
Takovou rychlou dobrotku jsem dlouho neměla, fakt super
Co je to špalíček špenátu prosím?
To je nasekaný špenát ale je slisovanej do špalíčků, vypadá jako třeba brikety jen v menším provedení. http://www.chemievjidle.cz/mrazena-zelenina/chopped-spinach-ardo-mid-europe
Děkuji, za odpověď, tak takového špenátu jsem si zatím nikde nevšimla, musím na něj zaměřit pozornost :) Nakonec jsem tam natrhala něco přes deset deka čerstvého, myslím, že se tím nic nezkazilo, protože nám všem chutnalo :)
Přidat komentář